2022-08-07 19:24:35

City sejrede efter to Haaland-kasser i PL-debuten

Erling Haaland sørgede i sin Premier League-debut for en sejr til Manchester City på 2-0 over West Ham på London Stadium med to mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 1. runde

FT

WHU

0 - 2

MCI

36'
0 1
Erling Braut Håland
Mål på straffe
65'
0 2
Erling Braut Håland
Mål

De forsvarende engelske mestre fra Manchester City indledte deres titelforsvar i Premier League søndag aften i en svær udekamp mod West Ham på London Stadium.

Sidst de to hold tørnede sammen, endte det med en uafgjort i London, men denne gang havde City nyindkøbet Erling Haaland med, som skulle vise sig at blive en afgørende forskel.

Indledningsvist foregik kampen dog uden de store chancer, men hvor gæsterne fra City som vanligt dominerede boldbesiddelsen.

Efter en halv time fik udeholdet også bolden i mål ved Kevin De Bruyne, men det blev efterfølgende underkendt, da Ilkay Gündogan var offside i opspillet til føringskassen.

Haaland tog over i sin debut 

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -City sejrede efter to Haaland-kasser i PL-debuten
Foto: Justin Tallis/AFP/Ritzau Scanpix

West Ham slap dermed med skrækken, men blot fem minutter senere var den gal igen.

Haaland blev stukket afsted i West Ham-feltet, hvilket betød, at Alphonse Areola måtte storme ud af sit mål. Det gjorde han også, men ikke tids nok til at nå bolden, og i stedet fik han hægtet nordmandens ben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fik Michael Oliver til at pege på pletten og give straffespark, hvilket Haaland selv tog sig af, og han udplacerede iskoldt Areola på stregen, som gik den forkerte vej, mens bolden strøg ind langs venstre målstolpe.

God start for den giftige nordmand, der sørgede for føring til City ind til pausen.

Ud til anden halvleg kom hjemmeholdet fra West Ham bedre ud, og det resulterede i et par chancer til Jarrod Bowen og Declan Rice.

Førstnævnte fik dog sin afslutning klaret af Ederson, mens Rice overplacerede sin chance fra kanten af feltet.

City var dog ikke ude af kampen på nogen måde, og De Bruyne skabte først en god mulighed for Gündogan – som dog sparkede forbi mål – inden han millimeterpræcist sendte Haaland fri i dybden.

Nordmanden behøvede ikke at røre bolden før sin afslutning, og så scorede han sit andet mål i kampen med en flad afslutning uden for Areolas rækkevidde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cruise-control frem til slutfløjt for City

Kort efter var han også tæt på at score hattrick, da Jack Grealish fandt angriberen med et skarpt indlæg, men hovedstødet kunne Haaland ikke holde inden for rammen.

Herefter blev nordmanden skiftet ud, og målet til 2-0 lignede da også en lidt tidlig afgørelse af kampen, for West Ham havde svært ved at få sat en modoffensiv ind mod gæsterne, som i stedet skabte flere muligheder.

Grealish sendte blandt andet en farlig afslutning snert forbi mål efter et par skarpe træk ind i banen, mens også Rodri prøvede sig fra distancen uden held.

Kampen døde dog hen, og det var til de forsvarende mestres fordel, som ved slutfløjt derfor kunne notere sig for sæsonens første sejr i sæsonpremieren.

Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 1. runde

FT

WHU

0 - 2

MCI

36'
0 1
Erling Braut Håland
Mål på straffe
65'
0 2
Erling Braut Håland
Mål

24 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0