2022-02-26 20:26:40

City sejrede til sidst trods straffekontrovers

Everton spillede bedst i første halvleg, men måtte omstille sig til en kompakt defensiv i anden halvleg og formåede næsten at holde buret rent, indtil Phil Foden scorede til 1-0 med ti minutter igen. I kampens døende minutter blev Everton muligvis snydt for et straffespark, da Rodri havde armen på bolden i feltet.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 27. runde

FT

EVE

0 - 1

MCI

82'
0 1
Phil Foden
Mål

Kort før fløjtet til kampstart, havde de ukrainske spillere Vitaly Mykolenko og Oleksandr Zinchenko glemt klubfarver for en stund og fandt trøst i hinanden med henblik på situationen i deres hjemland.

Everton kom fint fra land i kampen, og særligt Anthony Gordon gjorde god figur i kampens første kvarter, hvor han blandt andet lagde et fladt indlæg til Ederson, som burde have afsluttet bedre.

Efter en lille halv time var der voldsomme appeller for et straffespark til Everton, men den langsomme gengivelse viste, at Richarlison gik i græsset uden reel kontakt.

Det var dog tættest på for Everton, og efter en halv times spil var Jonjoe Kenny ved at bringe The Toffees i front, men han havde ikke den fornødne styrke og timing i venstrebenet. Få minutter senere burde Richarlison have bragt Everton i front fra samme position.

Sidst på halvlegen fik Manchester City spillet sig igennem til nogle chancer, men det lykkedes Everton forsvaret at få lukket af for den farlige offensiv.

I første halvlegs overtid var Gordon tæt på at bringe Everton i front, men trods fortrinlig sparketeknik gik sparket over med få centimeter.

Artiklen fortsætter efter billedet

Premier League -City sejrede til sidst trods straffekontrovers
Foto: Peter Powell/Reuters/Ritzau Scanpix

Trods gode takter fra hjemmeholdet blev det ikke til mål før pausen, og halvvejsstillingen var derfor 0-0.

Sen Foden-scoring blev afgørende

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter pausen var Everton nok engang over stok og sten, og hjemmeholdet fik flere chancer for at tage føringen.

I løbet af de første ti minutter i halvlegen var spillet dog vendt, og nu var det Manchester City, som pressede på for føringen.

Halvvejs i halvlegen var det meget tæt på, at først Kevin De Bruyne og siden Bernardo Silva, men fornemt målmandsspil fra Jordan Pickford forhindrede scoringen.

På dette tidspunkt i kampen var City en konstant trussel på Evertons banehalvdel, men hjemmeholdet lukkede fornemt af, og det lykkedes ikke de himmelblå gæster at komme helt igennem.

Et kvarter før tid var det tæt på at Evertons Anthony Gordon kunne have gjort det onde ved Guardiolas tropper på en omstilling, men hans forsøg gik i sidenettet.

Ti minutter før tid faldt målet så til Manchester City, og det skete på et forsvarskoks af Michael Keane, som ikke fik clearet en bold, der trillede mod ham i feltet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet kunne en vågen Phil Foden opsnappe bolden og prikke den i mål til 1-0.

En iskold spand vand i hovedet for Everton, som havde gjort god figur, men samtidig et resultat af et intenst pres fra The Cityzens.

Det så derfor ud til, at Manchester City blot skulle køre resultatet hjem, men bare få minutter senere opstod en noget kontroversiel situation.

Rodri havde tydeligvis armen på bolden i feltet, men selv efter et VAR-gennemsyn blev det ikke skønnet, at hændelsen var strafbar, da den holdt sig under den såkaldte ”t-shirt line”.

En livline til Manchester City, som kunne prise sig lykkelige for Chris Kavanaghs beslutning i VAR-rummet.

Det blev ikke til flere mål i opgøret, og dermed kunne City nok engang udbygge føringen ned til Liverpool med seks point, mens Everton for alvor kan mærke nedrykningszonen nærme sig på Premier Leagues 17. plads.

Artiklen fortsætter efter indholdet

PL - 27. runde

FT

EVE

0 - 1

MCI

82'
0 1
Phil Foden
Mål

50 kommentarer

Skriv kommentar
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce