2022-11-16 15:00:01

Claesson skal ikke til VM: Positivt når det skal spilles i Qatar

Sverige har haft et dårligt 2022, og derfor er de heller ikke med ved VM i Qatar. Selv om FCK's Viktor Claesson er ærgerlig over den manglende slutrunde, så gør det ikke noget, at det er netop er den i Qatar, som Sverige misser.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Venskab - 1. runde

FT

MEX

1 - 2

SVE

32 hold er klar til VM-slutrunden, som bliver sparket i gang på søndag, men Danmark er det eneste mandskab fra Skandinavien, som er i spil til at vinde verdensmesterskabet.

VM bliver nemlig uden svensk islæt, da Sverige snublede på vejen mod VM-slutrunden i playoff-finalen mod Polen, og dermed bliver en spiller som FC Københavns Viktor Claesson nødt til at følge VM hjemme fra sofaen af.

Han har været en vigtig del af det svenske fodboldlandshold, som modsat det danske har haft store problemer gennem kalenderåret 2022, og Claesson lægger da heller ikke skjul på, at det nok ikke bliver det sjoveste at se de røde og hvide farver til VM.

- Ja, det er klart, at det bliver hårdt at se Danmark i stedet for os. Det er det især, når man ser på, hvor godt det gik for os sidst ved VM i 2018 i Rusland. Så det bliver kedeligt, siger Viktor Claesson til bold.dk og tilføjer.

- Men altså, hvis der er et VM, som man nu skal misse, så gør det ikke noget, at det bliver et VM i Qatar af flere årsager.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Claesson skal ikke til VM: Positivt når det skal spilles i Qatar
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

- Det bliver i hvert fald ikke som et sommer-VM. Så hvis man skal se positivt på det, så gør det ikke det store, at vi ikke er med denne gang.

Svensk landsholdsfodbold i knæ

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har ikke været det bedste år, hvis ens hjerter banke for Sverige, da den VM-kvalifikation ikke var den eneste nedtur, som ramte Viktor Claesson og co.

I Nations League fik de ikke et ben til jorden i en gruppe med Slovenien, Norge og Serbien.

Her blev det nemlig kun til sølle fire point og en nedrykning til gruppe C i Nations League, og Claesson slår fast, at det ikke har været sjovt i 2022.

- Det har helt generelt været et skidt år for svensk fodbold. Det gælder både for landsholdet, men også for en lang række spillere, som ikke har spillet i klubberne, og så bliver det jo svært at præstere, når man så er med landsholdet.

- Når du kommer uden spilletid i benene og skal spille to gange 90 minutter for landsholdet, så bliver det problematisk. Vi har flere spillere som ikke har spillet for deres klubhold.

- Vi havde en speciel samling i sommer, hvor vi havde ni/ti spillere ude, så det var svært med urutinerede spillere. Vi tabte til Serbien, som er et rigtig godt landshold. Mod Slovenien skulle vi have vundet, fordi vi følte, at vi var bedst, men vi manglede det sidste. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men sådan er det jo i landsholdsfodbold. Nu ser vi frem imod EM-kvalifikationen og håber på, at vi kan få noget oprejsning. Vi håber, at vi kan gøre det bedre og dermed komme stærkere tilbage, siger Viktor Claesson til bold.dk.

Sverige skal onsdag aften spille testkamp mod Mexico, og her er Viktor Claesson udtaget til den svenske trup sammen med blandt andre FC Midtjylland-duoen Joel Andersson og Kristoffer Olsson.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Venskab - 1. runde

FT

MEX

1 - 2

SVE

8 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0