International -Daghim: Vil hurtigst muligt slå igennem i FCK
2020-05-17 07:30:02
Foto: Getty Images

Daghim: Vil hurtigst muligt slå igennem i FCK

19-årige Ahmed Daghim er udlejet fra FC København til HamKam, og han håber på, at det norske ophold kan spille ham tættere på FCK’s startellever. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det unge FC København-talent Ahmed Daghim skrev i december under på en ny kontrakt med hovedstadsklubben, og den løber nu frem til sommeren 2023. 

I forbindelse med kontraktforlængelsen blev det også besluttet, at den 19-årige midtbanespiller skulle prøve sig af på seniorniveau uden for København. Han blev derfor udlejet til HamKam i den norske 1. division frem til 30. november 2020. 

Daghim har et helt klart mål med lejeopholdet i Norge. Han vil gerne spille sig tæt på startopstillingen i FCK hurtigst muligt, når han vender tilbage til Danmark, fortæller midtbanespilleren til bold.dk.

- Formålet med lejemålet er, at jeg skal komme tilbage til FC København, og der er selvfølgelig også konkurrence i klubben. Jeg har forhåbentlig haft en god sæson her, og så skal jeg bare tilbage til FC København og spille mig tæt på holdet så hurtigt som muligt. Det er mine ambitioner. Jeg vil gerne spille de fede kampe med FC København, siger Ahmed Daghim til bold.dk.

- Hvornår tror du realistisk set, at du kan spille dig helt tæt på startopstillingen i FCK?

- Man ved jo aldrig, hvor hurtigt det kan gå i fodbold. Det kan måske allerede starte fra første dag, jeg kommer tilbage efter lejeaftalen. Det kan også tage sin tid. Jeg håber selvfølgelig, at det sker fra dag ét af, hvor jeg bare kommer til at smadre igennem og være en meget ung og sulten spiller, der gerne vil slå igennem i FC København så hurtigt som muligt.

- Mit mål er at få så mange minutter i FCK som muligt, når jeg kommer tilbage. Der er også stor konkurrence, som jeg glæder mig til. Jeg er et konkurrencemenneske. Lige nu er fokusset dog i HamKam, da det er her, processen starter.

For Ahmed Daghim vil det betyde meget at få succes i FC København, da klubben står ham nært. 

- Drømmescenariet er, at jeg får en rigtig god sæson og får opbygget noget mere tillid i FC København og overbeviser trænerne om, at det har været en god ting med lejeopholdet. 

- FC København er en klub, som jeg har spillet i, siden jeg var 11 år, så det i sig selv er en motivation.

Han ved, at konkurrencen er stor i den danske hovedstadsklub, og derfor er det vigtigt at være skarp, når han får chancen, pointerer Daghim. 

- Jeg håber bare på, at når jeg kommer tilbage til FCK, at jeg starter med nogle indhop og griber mine chancer der.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rost af Ståle

Ifølge kantspilleren har FCK-manager Ståle Solbakken rost ham ved flere lejligheder, og han håber, at lejeopholdet i Norge kan give noget erfaring. 

- Min udvikling har set rigtig fin ud, har Ståle sagt. Der er en grund til, at han har forlænget med mig, da han har kunnet se mere i mig, noget potentiale, som han gerne vil udfolde. 

- Det kan den her lejeaftale 100 procent være en del af. Når jeg så kommer tilbage fra lejeopholdet, hvor jeg er blevet mere moden, kan han så udvikle mig mere i mit offensive og defensive spil.

Grunden til, at Ahmed Daghim netop blev udlejet til norske HamKam handler om landets turneringsstruktur, der går fra vinter og vinter. Derudover har Ståle Solbakken et personligt kendskab til klubben. 

- Det var noget, FC København tilbød mig, og Ståles søn spiller også i klubben. Jeg fik et oplæg fra dem, og så skulle min agent og jeg snakke lidt, og så kom vi så frem til, at det var et meget fint oplæg, og klubben havde en plan med mig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mærkelig situation

Grundet corona-krisen har Ahmed Daghim endnu ikke spillet en officiel kamp for det norske hold, og det ærgrer han sig over. 

- Det har været en lidt mærkelig situation, fordi vi har ikke spillet vores første kamp i ligaen endnu. Det skulle vi have gjort den 5. april. Det hele er nyt, og jeg elsker at tage nye udfordringer op. 

- Jeg bor også alene, og det giver også noget ansvar uden for banen for mig. Hvis der skulle være noget med udlandet i fremtiden, så har jeg jo prøvet at klare det. Det hele handler bare om erfaring både med hensyn til seniorfodbold og uden for banen, siger kantspilleren.

Han kan mærke, at konkurrencen også er stor i HamKam, hvor alle går til stålet, og det nyder Daghim. 

- HamKam har rigtig store ambitioner i ligaen, og de håber på at kunne rykke op. Alle vil gerne spille, og der er en sund konkurrence i klubben, hvor alle vil være en del af at rykke op, så alle giver sig 100 procent til træninger og i træningskampe. Vi presser hinanden, og der er ingen, der ikke giver sig. Der er en sund konkurrence, og jeg har gode relationer med dem alle.

Daglig feedback

FCK-talentet mener, at den norske klub har givet ham en god velkomst. Han udvikler sig meget efter hver træning.

- De har taget rigtig godt imod mig, og jeg får nærmest feedback fra træneren hver dag. Vi taler efter hver træning, om hvad jeg kan gøre bedre. Det er også en klub med rigtig stor historie, og når corona-krisen er ovre, håber jeg at blive en del af den. 

- Jeg glæder mig bare til at få masser af spilletid og forhåbentlig blive godt klædt på til at vende tilbage til FC København, siger Daghim og understreger, at målet med lejeopholdet er at udvikle sig meget både offensivt og defensivt.

Corona-krisen har gjort, at han ikke kontinuerligt har fået lov til at træne, og det har påvirket kampformen. 

- Jeg har kunnet mærke, at jeg udviklede mig meget i starten, da jeg var på træningslejr med klubben. Vi har også haft nogle træningskampe, men det har været en lidt mærkelig situation angående corona, da det ligesom har sat en stopper for nogle træninger og noget kampform. Jeg ser bare frem til, at vi om fire ugers tid må træne igen og bare fortsætte, hvor jeg slap.

- Har det været svært for dig at flytte til et andet land?

- Der er selvfølgelig nye ting, som man skal gøre som at lave mad, vaske tøj og sådan noget, men det er ikke noget problem for mig. Det har været en fin tilpasning, fastslår Daghim.

I øjeblikket selvtræner HamKam-spillerne, og om en lille måned er det planen, at hele holdet træner sammen igen på normal vis, siger Daghim. 

19-årige Ahmed Daghim er noteret for tre Superliga-kampe for FC København, hvor han i alle tre tilfælde er blevet skiftet ind. Han har spillet syv U19-landskampe for Danmark med to mål til følge.


Foto: Getty Images

3 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0