Æresdivisionen -Daniel Høegh nyder livet i Heerenveen
2018-06-13 20:35:02
Foto: bold.dk

Daniel Høegh nyder livet i Heerenveen

Den tidligere OB-spiller er meget tilfreds med skiftet til hollandske Heerenven, hvor forsvarsspilleren har været en markant profil i den forgangne sæson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danske Daniel Høegh sagde sidste sommer farvel til en reservetjans i Basel efter to sæsoner i den schweiziske topklub.

I jagten på fast spilletid drog den tidligere OB-spiller til Holland, hvor Heerenveen stod klar med en kontrakt, og den beslutning fortryder forsvarsspilleren bestemt ikke.

I sin første sæson i klubben har Høegh nemlig været en markant profil for Heerenven, og danskeren var en af blot to markspillere i hele Æresdivisionen, der spillede fuld tid i alle sæsonens kampe.

- Jeg tog jo dertil for at få en masse spilletid og for at få gang i en rytme, hvor jeg skulle spille hver weekend og opbygge en grundform, så jeg også kunne begynde at sætte spillet noget bedre.

- Det var lige som det, der fik mig mod Holland, og der må man i hvert fald sige, at jeg har fået, hvad jeg kom efter, siger han til bold.dk. 

Udover mere spilletid føler Høegh også, at han har gradvist har løftet sit niveau i løbet af sæsonen, og det har kastet en lederrolle af sig. 

- Jeg synes, at jeg gradvist har løftet mit spil. Det er kommet med den kontinuitet, som jeg har fået og med den fysik, som jeg har fået oparbejdet. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Helt generelt har jeg spillet ret stabilt. Jeg har ikke haft de store udsving, og det har også været mit mål. Ud fra min feedback har jeg også fået at vide, at jeg har været en god og stabil spiller for holdet. 

Derfor har Høegh også svært ved at sætte mange fingre på den forgangne sæson ud fra et personligt perspektiv. 

- Der har jeg været en af de faste, og så er det klart, at når der kommer nye ind, så har de naturligvis lænet sig lidt op ad mig. Det er også qua min alder, hvor jeg er en af de lidt ældre på holdet, og derfor er det hele faldet meget naturligt. 

- Jeg har også båret anførerbindet i en del kampe, og det var igen fordi, at jeg var en af dem, der spillede hver gang. 

- Så alt i alt har det været en rigtig, rigtig god sæson for mig personligt, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også som hold leverede Heerenven en god sæson, da holdet sluttede sæsonen på en 8. plads, mens Utrecht blev endestationen i de efterfølgende playoff-kampe om en plads i Europa League på reglen om udebanemål.  

- Vores mål inden sæsonen var at komme i playoff, og det formåede vi. Så røg vi så ind i Utrecht, og vi kunne sagtens være gået videre fra de kampe. Vi dummede os gevaldigt i den første kamp, hvor vi satte en 3-0-føring over styr i overtal, og vi endte med at vinde 4-3. 

- Af de klubber, som kæmper med i subtoppen, vil jeg mene, at Utrecht og Vitesse har haft en bedre sæson end os, så der var heller ikke noget at sætte på, at de også endte med at spille finalen, men med lidt mere held, kunne vi selv have stået der.

En pladsering i subtoppen vil ifølge Høegh også være målsætningen i næste sæson, hvor holdet med lidt mere held og kvalitet skal jagte en plads i Europa League. 

- Hvis man ser på de hold, som vi kæmper med, så er der omkring fire klubber, der lige er et niveau over de resterende, og så er der en bred subtop, der er meget lige, men hvor vi måske lige er et nøk efter de bedste, som i mine øjne er Vitesse og Utrecht. 

- Hvis vi kan placere os til playoff igen og måske går i finalen igen, så vil det være en ny successæson, siger han.

Generelt har 27-årige Daniel Høegh været imponeret over niveauet i Æresdivisionen, som han mener er bedre end det, som han oplevede med Basel i den bedste schweiziske række. 

- Jeg synes, at niveauet er højere. Topklubberne i Schweiz svarer nok meget godt til topklubberne i Holland, men springet fra topholdene til resten i Schweiz er ret stort. Jeg synes, at der er en bredere subtop i Holland, hvilket også betyder, at der er flere kampe på højere niveau. 

- I Schweiz var der ikke så meget andet end topkampene mod Young Boys for os. Der er nogle flere gode hold i Holland, siger han.

Daniel Høegh nåede i sin første sæson i Heerenveen at spille 37 kampe med tre mål til følge. Til sammenligning blev det til 31 kampe i tiden i Basel.

bold@bold.dk


Foto: bold.dk

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Seneste nyheder

Seneste nyheder

0