2022-09-22 22:38:52

Danmark smed førsteplads trods Eriksen-perle

Danmark smed førstepladsen i Nations League, da det trods en perlescoring af Christian Eriksen torsdag aften blev til et 1-2-nederlag til Kroatien. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det danske landshold havde torsdag aften muligheden for at vinde Nations League A gruppe 1, da holdet mødte Kroatien på udebane.

Før kampen førte Danmark gruppen med to point ned til netop Kroatien og to runder tilbage.

Landstræner Kasper Hjulmand havde valgt at give comeback til anfører Simon Kjær i forsvaret og startede med Martin Braithwaite som forreste mand.

Det var hjemmeholdet, som kom bedst fra land, da det allerede i de første minutter af kampen brændte på foran Kasper Schmeichels mål flere gange.

Danmark modstod det indledende pres og havde efterfølgende selv en god periode, hvor bolden blev kørt godt rundt, uden det dog blev farligt.

Kroatien sad på det meste, men havde svært ved at spille sig til den helt store chance. I stedet kom Daniel Wass halvvejs i første halvleg til et godt skudforsøg nogle meter fra feltet, men bolden gik over mål.

Danmark var i perioder presset langt tilbage på banen, og det betød, at der var langt op til kroaternes mål, når der endelig var mulighed for kontraangreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter en god halv time kom Danmark til en ganske stor chance, da Joakim Mæhle slap fri i venstre side af feltet, men Mæhles forsøg blev reddet af Kroatiens keeper Dominik Livakovic.

Danmark var inde i en god periode, og kort efter Mæhles forsøg kom Christian Eriksen til en god skudmulighed, men det kraftfulde venstrebensforsøg sad for tæt på Livakovic, som reddede til hjørne.

Frem mod pausen fortsatte Danmark de gode takter, men det blev ikke til scoringer i første halvleg.

Skidt start på anden halvleg

Danskerne fik den værst tænkelige start på anden halvleg, da Kroatien efter få minutter bragte sig i spidsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter et hjørnespark faldt bolden ned for fødderne af Borna Sosa uden for feltet, og Sosa lagde med venstrebenet køligt bolden fladt i nettet til 1-0 uden chance for Kasper Schmeichel.

Kroaterne var efter scoringen ovenpå og kom til en god chance efter knap en time med et frispark på kanten af feltet. Luka Modric trillede bolden til Ivan Perisic, som sparkede tæt forbi mål.

Kasper Hjulmand tog kort efter konsekvensen af den kroatiske dominans og skiftede tre mand, og Rasmus Højlund var blandt indskifterne og kom dermed ind til sin debut for A-landsholdet.

De friske kræfter gav ny energi til det danske mandskab, men det var fortsat Kroatien, som sad på det meste. 

Luka Modric kom 20 minutter efter pausen til en god skudchance, men Kasper Schmeichel reddede.

Danskerne var sjældne gæster i Kroatiens ende og havde rigeligt at se til med at forsvare sig. 

Klassemål af Eriksen

Alligevel fik Danmark ud af ingenting udlignet knap et kvarter før tid. 

Efter et kroatisk boldtab på egen banehalvdel blev bolden sendt frem til Christian Eriksen, som flere meter fra feltet trykkede af og hamrede bolden højt i nettet til 1-1.

Resultatet fik dog ikke lov til at stå længe, så var Danmark bagud på ny. Bolden blev ikke sendt ud af egen zone, og til sidst kunne Lovro Majer ganske ugeneret sparke bolden i kassen. 

Mod kampens slutning fik Danmark rykket spillet længere frem på banen i jagten på en udligning. Fem minutter før tid kom Christian Eriksen til afslutning, men den ramte en modstander og sad lige på den kroatiske målmand.

Tættere på en udligning kom danskerne ikke, og nederlaget betyder, at Kroatien nu overtager førstepladsen i gruppen med et enkelt point ned til Danmark.

Danmark skal i sidste runde møde Frankrig i Parken, mens Kroatien gæster Østrig. 

Mens Danmark og Kroatien kæmper om førstepladsen, slås Frankrig og Østrig om at undgå sidstepladsen i gruppen. Frankrig har et enkelt point mere end Østrig.

74 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0