Ekstraklasa -Dansk forsvarer drømmer om sommerskifte
2020-03-15 07:30:01
Foto: Arka Gdynia

Dansk forsvarer drømmer om sommerskifte

Frederik Helstrup ser gerne, at han skifter tilværelsen i Polen og Arka Gdynia ud med en ny klub til sommer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

26-årige Frederik Helstrup skiftede fra svenske Helsingborg til polske Arka Gdynia i august 2017. Den danske forsvarsspiller har spillet over 60 kampe i den bedste polske række, men det kan snart være slut. 

Danskeren vil nemlig gerne skifte klub til sommer.

- Jeg har været utroligt glad for at være her, men som det er lige nu, så kan jeg godt se mig selv prøve nogle andre udfordringer og få nogle nye oplevelser. Hvor det så bliver, er jeg egentlig meget åbent over for.

- Jeg kan ikke udelukke noget, men det vil måske være et godt tidspunkt for mig at få nogle nye oplevelser et andet sted i en anden klub, siger Frederik Helstrup til bold.dk.

Han siger endvidere, at han kan godt se sig selv fortsætte i udlandet eller vende snuden hjem til Danmark, hvis der opstår en mulighed.

I januar var danskeren faktisk tæt på at skifte væk fra den polske klub, men selvom der var konkret interesse, gik skiftet i vasken. 

- Der var nogle forskellige muligheder i januar. Jeg har jo et halvt år tilbage af min kontrakt, så der var nogle forespørgsler fra andre klubber, som jeg også kiggede på sammen med klubben. 

- Lige nu er jeg stadig her, og jeg regner også med at blive sæsonen ud, og så må vi se, hvad der sker. Der var en masse snak og rygter i de polske medier, hvor der også var snak om, at det var sidste mulighed for klubben for at få penge for mig, siger Helstrup.

I løbet af tiden i Polen har danskeren oplevet lidt af hvert, og han synes, at Polen har været et spændende bekendtskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har blandt andet spillet pokalfinale og vundet Super Cuppen, hvilket var rigtig fedt. Derudover synes jeg bare, at hele fankulturen og kulturen generelt er rigtig fed, hvor der bliver støttet op om sporten. Der er bare mange, der engagerer sig i fodbolden. 

- Det er utroligt fedt, og det er også noget, som jeg vil huske for det gode. Der er så mange folk, der gerne vil det. Der er en stor fællesskabsfølelse angående ligaen.

Passionerede fans

Han mener, at polakkerne går meget op i fodbold.

- Der er mange passionerede fans. Der kommer bare generelt flere på stadion end i Danmark og virkelig går op i det med liv og sjæl. 

- Det, tror jeg, har noget med kulturen at gøre. Der er selvfølgelig kulturelle forskelle, men den største forskel er nok, at der er fuldt stadion hver gang, siger danskeren. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arka Gdynia er placeret næstsidst i ligaen, men han ser stadig gode muligheder for, at holdet bliver i rækken, hvis ligaen bliver færdigspillet. 

- Vi har stadig gode chancer. I den her liga kan alle slå alle, hvilket også gør rækken meget spændende. Man skal virkelig være klar hele tiden. 

- Det ser man ikke så meget i de andre europæiske ligaer i eksempelvis England, Frankrig og Tyskland. Der er det ikke så ofte, at der sker disse overraskelser. Det sker ret tit her i Polen. Alt kan ske. 

- Playoff-kampene betyder utroligt meget, da man møder ens direkte konkurrenter. Vi var lidt i denne samme situation sidste år, så vi kan godt blive oppe, men vi skal selvfølgelig få nogle sejre og point. 

Skiftende trænere

Frederik Helstrup spillede ikke meget i efteråret, da han var ramt af en drilsk ledbåndsskade i anklen, der holdt ham ude i to en halv måned. 

Nu er han dog kommet tilbage for fulde omdrejninger. Klubben har dog skiftet en del trænere den seneste sæson, og derfor kan danskeren ikke svare på, hvor han står i forhold til startelleveren. 

- Jeg har spillet de seneste par kampe bortset fra den seneste. Vi har igen fået ny træner, så det er svært at sige. Jeg ved ikke, hvad træneren 100 procent tænker om min situation og klubben, siger han.

Den bedste polske række, Ekstraklasa, har indtil videre udskudt to runder grundet frygten for coronavirus. 

Frederik Helstrup har tidligere spillet i Lyngby, AC Horsens og Helsingborg.


Foto: Arka Gdynia

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0