2022-11-17 09:05:22

DBU dropper omdiskuteret træningstrøje ved VM: Vil ikke løbe risikoen

Landsholdet kommer ikke til at bære træningstrøjen med teksten 'Human Rights for All' ved VM, da DBU ikke ønsker at gå imod FIFA's forbud og risikere sanktioner, fortæller direktør Jakob Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 1. runde

FT

DAN

0 - 0

TUN

OBS: Oprindeligt fremgik det af artiklen, at DBU droppede den sorte tredjetrøje. Dette er ikke rigtigt - der er tale om træningstrøjen. bold.dk beklager fejlen.

Det danske landshold havde planlagt at træne i en trøje med teksten 'Human Rights for All' under VM, men det har FIFA ikke givet lov til.

Det forbud har DBU ikke tænkt sig at gå imod, fortæller DBU-direktør Jakob Jensen ved torsdagens presseseance i Qatar.

- Vi er skuffede over, at vi ikke fik godkendt den trøje. Vi synes ikke, at budskabet er politisk; menneskerettigheder er for alle, og det bør alle kunne støtte op om, siger Jakob Jensen.

- Det er også fair at sige, at FIFA har regler for, hvilke trøjer man må optræde i, som gør det muligt at lave tv-produktioner, hvor man kan kende forskel på holdene.

- Vi har ansøgt efter det regulativ, vi skulle, og vi fik et nej. Vi havde ønsket, at de havde fået en vurdering af, at det var okay at spille i den, men det fik vi ikke. Det har vi taget til efterretning, for samme regulativ indeholder sanktioner.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -DBU dropper omdiskuteret træningstrøje ved VM: Vil ikke løbe risikoen
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Vi ønsker, at tingene bliver afgjort på fodboldbanen og ikke ved et skrivebord. Vi ønsker ikke at risikere, at holdet skal lide under sportslige konsekvenser på grund af trøjen.

Jakob Jensen ved ikke, hvad sanktionerne mod Danmark kunne være, hvis de vælger at bære trøjen, men han vil heller ikke løbe risikoen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Generelt er regulativerne sådan, at man kan få alt fra en påtale til en bøde til at blive fratrukket point og taberdømt.

- Om trøjen overhovedet var i nærheden af det, har jeg ikke haft nogen konkret dialog med FIFA om, men jeg ønsker ikke, at vi tager den risiko, siger Jakob Jensen.

Ingen afklaring på 'One Love'-anførerbind
DBU-direktøren fortæller også, at der fortsat ikke er truffet en beslutning om, hvorvidt Danmark og andre lande vil bære 'One Love'-anførerbindet ved VM.

- Vi er først og fremmest rigtig glade for, at vi er mange, der står sammen om det her armbånd. Der er mig bekendt ikke truffet en endelig afgørelse om, hvorvidt der må spilles med det eller ej.

- Så det er noget, vi kommer til at tage stilling til senere, siger Jakob Jensen.

Danmark åbner deres VM mod Tunesien på tirsdag.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 1. runde

FT

DAN

0 - 0

TUN

53 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce