2022-05-21 07:30:02

Div-angribers hårde kamp: Var ude i 700 dage

Den nye Karlslunde-spiller Julius Lip siger til bold.dk, at han har været ude i samlet 700 dage med skader, og det ødelagde tiden i HIK. Det var ekstremt hårdt mentalt. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

3. div - 28. runde

FT

ROS

2 - 1

KIF

700 dage uden turneringsfodbold. 

Det lyder barskt, og det var det også for angriberen Julius Lip. 

Han var netop kommet til HIK i sommeren 2019, men det blev starten på et stort skadeshelvede. 

Angriberen havde ellers bombet mål i kassen i Danmarksserien for Herlev og havde regnet med at skulle få sit gennembrud i HIK. 

24-årige Julius Lip siger til bold.dk, at han havde en følelse af, at han gik i glemmebogen. Det var meget hårdt at være en del af et omklædningsrum, hvor angriberen ikke kunne træne med de andre, men i stedet for at skulle genoptræne for sig selv. 

Derfor gik tankerne også på, om han nogensinde skulle komme tilbage til spillet, som Lip elsker højt.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmark -Div-angribers hårde kamp: Var ude i 700 dage
Foto: Privat

- Da jeg kom til HIK i sommeren 19’, tog jeg en skade med, efter jeg havde lavet knap 30 kasser for Herlev i Danmarksserien. Den skade viste sig i meget stort omfang at være en brækket knogle nede i foden, som jeg forsøgte at komme tilbage fra. Jeg brugte halvandet år på det, men der var ikke nogen, der kunne løse det. 

- Så kom jeg endelig tilbage og spillede nogle træningskampe, og så rev jeg ledbåndet over i mit ene knæ, så det har været sammenlagt 700 dage med forskellige skader, hvor jeg desværre ikke spillede. Jeg tror, at jeg spillede fem-seks kampe for HIK i de to et halvt år, jeg var der. Så 700 dage uden en turneringskamp på deres gode 2. divisionshold, siger Julius Lip til bold.dk.

Hvordan var det at sidde ude i så lang tid?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var selvfølgelig vanvittigt hårdt specielt på den mentale del. Det var sindssygt hårdt. Jeg troede, at jeg skulle spille med om oprykning til 1. division, og de havde hentet mig ind efter en rigtig god sæson i Herlev. 

- Det var svært, fordi man følte sig ikke rigtig som en del af omklædningsrummet, når man aldrig var med til turneringskampene. Det satte sig sindssygt meget oppe i hovedet. Hvis jeg skal tage de positive briller på, så er jeg bare sindssygt glad for, at jeg er kommet i gang igen i et andet miljø ude i Karlslunde. 

Bebrejdede sig selv

Lip fastslår, at han synes, at HIK er en rigtig god klub, og han har stor respekt for Per Frimann og de andre i HIK’s store arbejde i klubben. 

Tiden i klubben var dog hård grundet skaderne, men han fik kæmpet sig godt tilbage. I efteråret 2021 var Lip kampklar igen, men det var sent til at kunne bevise sig. 

- HIK hjalp mig, og Spillerforeningen var også inde over flere gange, fordi vi ikke vidste, hvad vi skulle gøre, for at få mig i gang igen. Jeg synes desværre ikke, at klubbens fysioterapeuter var dygtige nok, så jeg blev nødt til at gå eksternt, og det gav HIK mig heldigvis lov til og var med til at finansiere. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tog det måske lidt for meget på mine egne skuldre, at det var min skyld, men jeg synes, at jeg kan se mig selv i spejlet og sige, at jeg gjorde absolut alt. 

- Det var bare sindssygt hårdt, og man påtog sig også bare meget ansvar på klubbens vegne, fordi jeg vil gøre alt for at komme op i 1. division i sin tid. HIK som klub hjalp mig også videre, men det var bare frustrerende for begge parter til sidst, da der ikke var nogen, der kunne finde en løsning angående min krop, som ikke ville samarbejde med mig. 

- Det viste sig så, at i november og december 2021 kom jeg nogenlunde i gang igen, men min kontrakt udløb den 31.12 2021, så i overensstemmelse med klubben var det nok bedst, at jeg fik lidt luftforandring og et andet miljø, så jeg kunne få genskabt mig selv, og så må vi se, hvad der skal ske, hvis jeg skal spille i en højere række efter sommerferien.

Blev kaldt fodboldinvalid

Inden forårets kampe valgte Julius Lip at skifte til Karlslunde i 3. division for at få kickstartet karrieren, og angriberen nyder, at han er kommet i gang igen. Han var nemlig dømt helt ude.

- Jeg kan ikke mærke noget til skaderne længere, gudskelov for det. Jeg fik også fortalt, at jeg var fodboldinvalid og ikke skulle forvente at komme på en græsplæne igen for at spille fodbold. Jeg har heldigvis modbevist kritikerne på den del af det, så lige nu nyder jeg bare at spille fodbold igen, og det betyder mest for mig. 

I foråret har Julius Lip kvitteret med tre mål i otte kampe for Karlslunde i 3. division, men den 24-årige angriber håber, at han kan vende tilbage til en højere række på sigt.

- Jeg føler, at jeg har noget uforløst potentiale, som jeg ikke fik valuta for i HIK. De hentede en ganske habil topscorer ind, hvor jeg aldrig fik vist mig frem. Jeg tror, at jeg fik lavet to mål i de fire 2. divisionskampe, som jeg spillede. Det er klart, at jeg føler, at jeg mangler at bevise noget i de højere rækker. 

- Om det skal være et år mere i 3. division, som vi forhåbentlig bliver i, eller om jeg skal se mig om efter noget andet til sommer. Jeg synes selv, at jeg har niveauet til at spille højere, men jeg har selvfølgelig også en krop, der bliver belastet og skal vænne sig til tingene med kamp weekend efter weekend, siger Julius Lip til bold.dk. 

Lørdag står Karlslunde og Roskilde KFUM over for hinanden, og lige nu har Karlslunde et point ned til Vanløse, der er under stregen i kvalifikationsspillet af 3. division.

Artiklen fortsætter efter indholdet

3. div - 28. runde

FT

ROS

2 - 1

KIF

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0