2022-02-13 07:00:00

DS-klub med nyt setup: Vil producere talenter

Holbæk har en drøm om at forsyne sit førstehold med spillere fra klubbens egen ungdomsafdeling, og det skal et nyt sportsligt setup hjælpe med at realisere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Holbæk er i øjeblikket placeret i Danmarksserien, hvor holdet drømmer om at kunne kalde sig divisionshold igen. Danmarksserie-klubben har dog også andre drømme.

Klubben ønsker nemlig at udvikle ungdomsspillere til at kunne blive så gode, at de kan hjælpe Holbæks førstehold i fremtiden. Det siger Holbæk-formand Kim Stroustrup til LigaBold.dk.

- Alt vores ungdomsarbejde gør vi, fordi vi skal forsyne vores eget forhåbentlig divisionshold med egne spillere, siger Kim Stroustrup til LigaBold.dk.

For at opnå det har Holbæk fået et nyt sportsligt setup. Morten Rutkjær er blevet sportschef, og han vil have overordnet sportslige ansvar. Klubben har også fået rutineret Steen Gleie som talentchef, mens den tidligere Vordingborg-træner Jan Faber er ny træner. Den erfarne målmand Nicky Jensen tager sig af målmændene som målmandstræner.

Det nye sportslige setup skal være til at styrke hele klubben, der skal udmønte sig i endnu bedre talentarbejde.

- Vi har ikke sat nogle målsætninger op. Vi opererer med at gøre vores spillere, så dygtige som de kan, og der vil vi gerne sigte lidt bredere, end de gør i ligaklubberne. Vi er jo en provinsklub. Dem, som ikke er helt gode nok, til at være på førsteholdet, der ved vi godt, at der løber nogle på andetholdene som U17-spillere i ligaklubberne, der kommer til at spille divisionsfodbold, hvis de vil, og dem har vi øjnene op for. Det er derfor, at vi gerne vil gribe lidt bredere, men vi vil også gerne have elite og niveauet så højt som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så det er balancen hele tiden. Med vores nye setup har vi sagt, at Holbæk formodentlig ikke rykker op, men vi satser på, at vi skal gøre det i næste sæson, men det er så kun en kortsigtet plan. Vi planlægger, at vi skal have mange flere ungdomsspillere, og om fem år vil vi se resultatet af det, som vi gør nu. 

- Vi vil have et godt setup på trænersiden omkring vores førstehold og hele vejen ned igennem. For os er det lige så vigtigt, at vores andet- og tredjehold får nogle ordentlige trænere. Det har vi ikke fokuseret lige så meget på før, siger formanden.

Vil styrke fællesskabet

For Holbæk handler det om at finde balancen mellem at have fokus på bredden og gå efter sportslige resultater for førsteholdet.

- Det kan være svært at have den talentudvikling alene uden at have bredden, hvor man kan tage nogle flere op. Vi bliver for smalle, når vi når U17 og U19. Vi har et rigtig godt akademisamarbejde med Stenhus, hvor de også træner fodbold i skoletiden. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De samarbejder med klubben, så de også kommer ud og træner om morgenen, som de før har gjort på skolen. Det er ikke mindst takket være Morten Rutkjær, som er akademiansvarlig, som nu er vores sportschef.

Holbæk ønsker at styrke fællesskabet i klubben, så de lovende talenter bliver Holbæk i stedet for at smutte til andre klubber i nærområdet.

- Vi vil lægge meget mere vægt på at få ture, der har været svære at få de seneste par år grundet corona og spille stævner og overnatte sammen. Hvis man selv har spillet fodbold, så er det det, som man kan huske, og det er faldet i baggrunden. 

- Det er ikke kun i Holbæk, det, tror jeg, er sket i alle klubber. Det har været rigtig svært under corona. Nu får vi vores eget klubhus og vores eget sted at være med egne omklædningsrum, så det er svært ikke at være optimistisk, siger Kim Stroustrup til LigaBold.dk.

Holbæk er nummer fire i Danmarksserien Pulje 2, hvor mandskabet er hele 15 point efter AB Tårnby i toppen af puljen.

Jan Faber og co. starter forårets kampe i Danmarksserien ud mod Ringsted IF på hjemmebane 26. marts.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0