2021-10-18 14:20:00

Efter ti år som cheftræner: DS-træner stopper

Kim Kjærsgaard stopper som LSF-cheftræner ved udgangen af 2021 efter ti år på posten. Han kommer fra 2022 til at få en anden rolle i LSF, hvor han skal have fokus på talentudvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I hele ti år har Kim Kjærsgaard haft ansvaret for Danmarksserie-mandskabet Ledøje-Smørum Fodbold (LSF), men når det bliver 2022, så skal Danmarksserie-holdet have en ny cheftræner.

58-årige Kim Kjærsgaard siger til LigaBold.dk, at han i det nye år ikke længere skal være cheftræner i klubben. Han skal derimod være en form for talentchef, hvor han skal udvikle de talentfulde spillere i Smørum-klubben.

- Det er faktisk ikke mig alene (der har taget beslutningen, red.). Det er et valg, som jeg har taget sammen med klubben. Klubben ønsker at blive en licensklub, og jeg har taget A-licens-træneruddannelsen og kombineret med, at jeg har været der i så mange år, så blev vi enige om, at der måske var tid til noget luftforandring. Jeg synes også, at det andet lyder spændende, siger Kim Kjærsgaard til LigaBold.dk og tilføjer:

- Vi er jo venskabsklub med FC Nordsjælland, og jeg har været til en del møder med dem, og vi skulle finde et blik i, hvad vi skulle kunne for at få den licens. Vi har søgt. Jeg kommer til at være meget ind over vores U10- til U15-årgang, og det er der, hvor vi primært har vores fokus, og så skal jeg være en form for transitionstræner. Planen er at udvikle vores egne førsteholdsspillere og skabe nogle Superliga-spillere, det er det overordnede mål.

Den rutinerede cheftræner har haft mange store oplevelser med LSF. Flere gange har klubben været tæt på at rykke op, og klubben havde endda en oprykningskamp mod Roskilde KFUM i juni 2020 om en plads i 2. division. At være træner for LSF har betydet meget for Kjærsgaard.

Artiklen fortsætter efter billedet

Danmarksserien -Efter ti år som cheftræner: DS-træner stopper
Foto: Anders Jensen

- Det har været lækkert. Jeg synes jo for mit eget vedkommende, at det har holdt meget skarp i hverdagen, og det har udviklet mig som menneske, siger Kjærsgaard og tilføjer, at han tror, at LSF kan være med i toppen, hvis truppen bliver skadesfri.

Fede oplevelser mod Brøndby

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af store højdepunker fremhæver Kjærsgaard blandt andet de mange spændende pokalopgør mod større modstandere.

- Det, som der betyder allermest for mig, er at kunne lave en god gruppe, altså nogle der fungerer godt sammen. Det er noget, som jeg kan få kuldegysninger over med hensyn til den synergi og den måde, som vi arbejder for hinanden, og det gode kammeratskab, der også er efter spillet. Det er nogle af de ting, som jeg vægter allerhøjest i mit mindset. 

- Kampmæssigt har vi ligget i toppen af Danmarksserien og været lige ved og næsten, men vi har også gjort meget ud af pokalturneringen og har også haft nogle rigtig gode kampe mod divisionshold, som vi har slået. Brøndby har vi spillet mod to gange på Brøndby Stadion.

- Det var nogle fede oplevelser for drengene. Den ene gang var vi foran i fem minutter, og vi kom til pausen med uafgjort. Det var sjovt, og så slap kræfterne lidt op i anden halvleg. Den seneste kamp, vi mødte Brøndby, havde vi lidt lært lektien og spillede mere defensivt, og vi klarede 0-1. 

- Derudover har vi haft hjemmekampe mod Nykøbing Falster og Hobro. Hobro var vi så tæt på at vinde over, og jeg tænker, at med en lille smule held havde vundet den kamp. Det var sjovt at spille på Sydbank Arena, hvor der var en 500-600 tilskuere på en sommeraften. Det står meget højt i min hukommelse.

Godt U19-hold

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kim Kjærsgaard, der har været i LSF siden 2000, glæder sig over, at mange unge spillere har fået chancen for LSF blandt andre Rasmus Thygesen og Nicolai Mehli fra årgang 2000, og han ser en lys fremtid for Danmarksserie-mandskabet. Her vil Kjærsgaard med sin store rutine være med til at hjælpe den nye træner godt i gang.

Nu ser Kjærsgaard frem til sin nye rolle i LSF, og i rollen som cheftræner har han lært meget ved at arbejde med forskellige mennesketyper og samle dem til en harmonisk gruppe.

- Vi har en virkelig stor ungdomsafdeling. Jeg tror, at vi har 800 medlemmer i klubben. Forholdene er gode, og der er to dejlige kunstgræsbaner. Nu har jeg hørt, at vores U19-hold er ret talentfuldt. Det tror jeg, at vi først og fremmest skal kigge på, fordi den grundstamme, som jeg har trænet, har været årgang 1992. og nu bliver det 2003 eller 2004, så det er nogle unge mennesker, der kommer op, og som man skal danne noget ud fra på et tidspunkt.

- De har også en dygtig træner, som giver dem et godt grundlag. Derefter skal vi ned igennem i rækkerne, og så finder jeg ud af, hvor der er noget godt. Målet er at komme i de bedste rækker som muligt. Vi bliver aldrig en supereliteklub, men vi kan komme i de bedste rækker, som LSF kan komme i og dosere potentialet.

Selvom Kim Kjærsgaard snart er fortid som cheftræner, så vil han ikke afvise, at han på et senere tidspunkt vender tilbage som seniortræner.

- Jeg har ikke lukket nogle bøger. Hvis jeg nu ikke synes, at det er sjovt og spændende. Jeg skal jo ned at undervise trænerne i klubben, og hvis det bliver for bøvlet, og jeg ikke kan finde mig selv i det, så har jeg en god ballast til at kunne træne seniorhold igen. Jeg ved jo ikke, hvor det bliver henne, men jeg er ikke afvisende over for noget som helst. Nu sætter jeg mit fokus på det her og prøver at få det til at fungere. Jeg håber, at jeg kan befinde mig i den rolle, siger Kim Kjærsgaard til LigaBold.dk.

LSF indtager lige nu femtepladsen i Danmarksserien Pulje 2 med 15 point efter 11 runder. Det er ti point efter AB Tårnby i toppen af puljen.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce
annonce