2020-12-27 07:00:01

Eksotisk landsholdstur venter Holstebro-profil

Anders Miguel Santos Iversen blev for nylig udtaget til Puerto Ricos landshold, og den unge Holstebro-spiller glæder sig utrolig meget til den store oplevelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er de færreste spillere i 2. division, der kan prale af at være A-landsholdsspillere, men det kan en 21-årig offensivspiller fra Holstebro Boldklub inden længe.

Anders Miguel Santos Iversen er søn af en dansk mor og en far fra Puerto Rico, og i midten af december fik han besked om, at han var udtaget til Puerto Ricos landshold, der skal samles og spille tre træningskampe til januar.

- Det startede egentlig i sommer, hvor de spurgte, om jeg ville prøve at spille for dem, og så blev det ved med at blive udskudt på grund af corona. Natten før pokalkampen mod Randers fik jeg så en mail om, at jeg var blevet udtaget.

- I mailen var der en spillerliste, og så stod der, hvilket hotel vi skal bo på, hvor vi skal flyve fra, hvornår vi skal møde ind og sådan noget. Vi skal også skaffe sådan et corona-pas for at komme med.

- Jeg vidste godt, at det kunne være undervejs, men jeg troede ikke, at det ville blive konkret lige nu her. Men det var selvfølgelig en dejlig overraskelse, siger han til bold.dk.

Havde opgivet Danmark trods ungdomslandskamp

Artiklen fortsætter efter billedet

CONCACAF Nations League 1 -Eksotisk landsholdstur venter Holstebro-profil
Foto: Privatfoto

Anders Miguel Santos Iversen har tidligere været med omkring de danske ungdomslandshold, men drømmen om at spille i rødt og hvidt på højeste niveau havde han lagt bag sig inden udtagelsen for Puerto Rico.

- Da jeg var mindre og var med på ungdomslandsholdene i Danmark, sagde Puerto Rico, at hvis jeg ville spille for dem i fremtiden, så kunne jeg godt det. Det krævede dog, at jeg var over 18, hvilket jeg ikke var dengang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg var ganske realistisk og havde erkendt, at jeg nok ikke kommer til at spille på landsholdet for Danmark, så hvis jeg fik muligheden hos Puerto Rico, ville jeg gribe den, siger han.

Holstebro-spilleren ved ikke helt, hvad han skal forvente niveaumæssigt, men regner trods alt med, at det er et skridt op fra 2. division.

- For at være ærlig kender jeg overhovedet ikke noget til niveauet. Jeg kender ikke en eneste af spillerne, men jeg har undersøgt det lidt, og mange af dem har det som mig, i forhold til at de kan vælge at repræsentere Puerto Rico, hvis de ikke kan spille på deres andet landshold.

- Jeg tror bestemt, det er et skridt op fra 2. division, i og med det er spillere fra den bedste og næstbedste række i USA, så det bliver spændende at se, siger han.

Udfordrende Zoom-møder på spansk

Anders Miguel Santos Iversen har endnu aldrig besøgt Puerto Rico og er ikke ligefrem en haj til spansk, hvilket allerede har givet et par udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har deltaget i nogle Zoom-møder, hvor vi sad og snakkede, og træneren forklarede en masse ting. Jeg snakkede engelsk med dem, der kan det, og ellers foregik det på spansk, hvilket jeg ikke kan særlig meget af.

- Træneren kan en smule engelsk, så det er da en udfordring, men spillerne fra USA kan selvfølgelig engelsk, så de hjælper mig med at forstå det spanske. Det har fungeret ganske fint indtil videre.

- Det var meget specielt at deltage i de møder. Deres tidszone er seks timer foran vores herhjemme, så jeg sad oppe ret sent og skulle prøve at følge med i, hvad de snakkede om, men det var meget sjovt, siger Iversen.

Offensivspilleren ser frem til den store oplevelse, der venter, men han møder også ind i landsholdslejren med ambitioner.

- Jeg kommer og vil bidrage med et godt niveau. Jeg tænker klart, at jeg skal ind på det hold. Min klare ambition er at spille og ikke bare være med. Det er lidt surrealistisk, og jeg har måske ikke helt forstået det endnu.

- Det bliver fantastisk at komme ned i varmen og prøve noget helt nyt. Det bliver utrolig spændende, og jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget, siger han.

Anders Miguel Santos Iversen drager efter planen af sted den 10. januar og har derefter mulighed for at spille tre træningskampe – to mod Guatemala og en enkelt mod Den Dominikanske Republik.

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0