VM -England knuste den svenske VM-drøm
2018-07-07 17:51:53
Foto: Getty Images

England knuste den svenske VM-drøm

England er klar til semifinalerne ved VM, da Sverige blev besejret med 2-0. Harry Maguire og Dele Alli scorede målene.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - kvartfinale

FT

SVE

0 - 2

ENG

30'
0 1
Harry Maguire
Mål
59'
0 2
Dele Alli
Mål

Lørdag eftermiddag bød Cosmos Arena i Samara på den tredje af fire kvartfinaler ved VM. Her skulle Janne Anderssons svenske tropper byde Gareth Southgates unge engelske hold op til dans.

Grundet karantæne måtte Mikael Lustig se til fra bænken på bekostning af Emil Krafth, mens Gustav Svensson blev erstattet af Sebastian Larsson på midten for Sverige. Det engelske landshold var en kopi af det, der slog Colombia ud af ottendedelsfinalen.

Ingen af holdene formåede at sætte sig på kampens indledning, som var præget af en håndfuld tekniske fejl fra begge mandskaber.

Efter en nervøs start kom svenske Viktor Claesson tættest på i kampens indledning. Skuddet fra distancen gik dog et par meter skævt for mål.

Sekunder før kampuret havde rundet den første halve time, kom englænderne i front. Harry Maguire kom forrest på et Ashey Young-hjørnespark, og forsvarsspilleren stangede bolden i mål til 1-0.

Kort før pause fra Raheem Sterling tæt på at fordoble føringen for England af to omgange. 

I første ombæring blev han dog dømt offside, mens han få minutter senere forsøgte at runde Robin Olsen efter endnu et dybdeløb. Sterling manglende dog killerinstinktet, og chancen løb ud i sandet for ham og englænderne.

Dermed stod det 1-0 til englænderne ved pausen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kort inde i anden halvleg var svenskerne tæt på at udligne. Et indlæg fra Ludwig Augustinsson fandt pandebrasken på Marcus Berg, der med god saft headede inden for den engelske ramme. Jordan Pickford ville dog anderledes og reddede flot.

En times tid inde i opgøret blev det for alvor opad bakke for svenskerne. Efter længere tid med et tungt tryk serverede Jesse Lingaard bolden til Dele Alli, der fra en fri position passerede Olsen på hovedet til 2-0.

Trods det svære udgangspunkt lagde svenskerne sig ikke. Efter 70 minutters spil var Claesson tæt på at bringe liv i troen på videre avancement, da han afsluttede et pragtfuldt svensk angreb, hvor der blev kombineret flot. På ny var Pickford dog i vejen.

Tættere på kom svenskerne ikke, og dermed blev England og kvartfinalen endestationen ved VM i 2-0-nederlaget. Gareth Southgate og England møder vinderen af kampen mellem Rusland og Kroatien i semifinalen.


Foto: Getty Images
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - kvartfinale

FT

SVE

0 - 2

ENG

30'
0 1
Harry Maguire
Mål
59'
0 2
Dele Alli
Mål

48 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce