La Liga -Espanyols pirat vil plyndre Barca
2018-12-08 11:30:02
Foto: Getty Images

Espanyols pirat vil plyndre Barca

Espanyols Esteban Granero udtaler i et stort interview, at han tror på, at den lille Barcelona-klub kan drille storebror Barca i lørdagens Barcelona-derby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lørdag aften er der La Liga-derby i Barcelona, når Espanyol møder topholdet Barcelona på RCDE Stadium.

Forud for kampen har Espanyols rutinerede midtbanespiller Esteban Granero, med kælenavnet piraten, stillet op til interview med en gruppe internationale medier, som bold.dk er en del af.

Granero taler om rivaliseringen med Barcelona - som han både oplever nu som Espanyol-spiller og tidligere har oplevet i sin fortid i Real Madrid.

Hvad betyder Barcelona for dig som nuværende Espanyol-spiller og tidligere Real Madrid-spiller?

- Jeg er vokset op i Real Madrid, hvor Barcelona altid har været den største rival, og jeg har mødt dem, siden jeg var otte år. Jeg spillede også for Real Madrids førstehold fra 2009-2012, hvor vi havde nogle helt vilde kampe med høj intensitet, siger Granero i interviewet.

- Nu er det et stort derby for mig her i Barcelona. Espanyol har ikke lige så mange fans, som Barcelona har, men vi spiller som regel lige op med dem på banen, og vi tror på, at vi kan vinde.

- I sidste sæson slog vi dem én gang på vores stadion (i Copa del Rey, red.), så vi ved, vi kan gøre det, og det er nogle meget specielle kampe for mig.

Har du nogensinde oplevet, at La Liga er så tæt, som den er i denne sæson?

- Jeg må sige, at jeg aldrig har set den så lige. Normalt vandt Barcelona og Real Madrid altid, og de seneste år har Atletico Madrid også været med helt fremme. Den gruppe af hold vandt nærmest alle kampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu er det sådan, at alle hold kan slå alle. Leganes har for eksempel slået Barca, Eibar har slået Real Madrid, mens vi har slået Valencia. La Liga er helt åben, og det er godt for ligaen og for klubberne.

Barcelona fører ligaen, men har ikke været uovervindelige i denne sæson. Med tanke på, at I har gjort det godt indtil videre, mener du så, at dette er en oplagt mulighed for at slå Barca?

- Det er helt sikkert en god mulighed, men det er det hver gang. I sidste sæson var vi ikke så gode som i denne, men alligevel slog vi dem 1-0 på hjemmebane i Copa del Rey, mens vi førte i ligaen til ti minutter før tid.

- Jeg ved, de ikke glæder sig til at komme til vores stadion og spille, da de vil få det svært undervejs.

Hvordan vil du sammenligne Madrid-derbyerne mod Atletico med Barcelona-derbyerne mod Barca?

- Begge derbyer er med meget høj intensitet. Alle spillere er meget motiveret til disse kampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er dog visse forskelle. Når Real Madrid møder Atletico Madrid, er det to giganter med store budgetter og store stadions, der mødes, men Barcelona-derbyerne er anderledes, da en stor klub møder en mindre klub.

- I Espanyol er vi stolte, selv om vi er de mindste. Alle vores fans er stolte af os, og vi kalder os den 'fantastiske minoritet'. De er størst uden for banen, men inde på banen er vi helt lige, og lørdag vil vi gøre alt for at få et godt resultat.

Espanyol har været rigtig godt kørende i denne sæson i La Liga, men har tabt de seneste tre kampe. Hvad er forklaringen?

- Havde vi vundet de seneste tre kampe, havde vi ligget forrest, men vi er stadig ikke så langt efter.

- Vi kigger op ad i stedet for ned ad i denne sæson. Vi har været godt med i starten, og vi har været uheldige i de sidste tre kampe, men vi kan rejse os.

- Slår vi Barcelona, er vi med i de europæiske pladser igen, og samtidig er kampen meget vigtig, da den er mod vores store rival. Vi tror på vores chance for at slå dem, for vi har vist, vi kan spille op med alle hold.

Hvad forventer du at se fra Barcelona i dette derby?

- Vi ved, Barcelona er et meget stærkt hold, men vi er klar til at spille mod dem og ved, vi har en chance.

- Jeg kan ikke sige, hvad vi vil gøre taktisk for at stoppe dem, men vi ved, vi kan slå dem, hvis vi spiller op til vores bedste.

Hvad er nøglen til at stoppe Barcelona? Hvordan stopper man Messi?

- Det er altid svært, når man møder en spiller som Messi, som har været blandt de bedste de seneste ti år. Det er fedt at spille mod spillere som ham, som jeg har meget stor respekt for.

- Det er ikke nemt at standse en som ham, men jeg har vundet over Barcelona med Getafe, Real Madrid og Espanyol, så jeg ved, det kan lade sig gøre. Men man skal være godt forberedt og holde en høj intensitet, og så skal vi håbe, at Messi ikke spiller op til sit bedste, siger Granero.

31-årige Granero har mødt Barcelona 17 gange i karrieren - det er blevet til seks sejre, fem uafgjort og seks nederlag.

mikkel@bold.dk


Foto: Getty Images

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0