2022-02-10 14:20:48

Essien så ny FCN'er an: Rigtig stort potentiale

Michael Essien fik til opgave at se den nye FCN-midt Rocco Ascone an, inden FCN slog til. Den tidligere Champions League-vinder så stort potentiale i franskmanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

AFL

FCN

0 - 0

ODD

Det var et travlt transfervindue for FC Nordsjælland, der fik syv nye mand ind i truppen.

En af de mere overraskende tilgange var den blot 18-årige Lille-franskmand Rocco Ascone, der pludselig blev præsenteret i FC Nordsjælland på transfervinduet sidste dag.

I FCN havde man da heller ikke helt planlagt med at hente Ascone, men da franskmanden faldt ned i turbanen og viste sig som en mulighed, slog Farum-klubben til efter en kort og intens screening af midtbanespilleren.

Den screening stod særligt Michael Essien for, da han med sine erfaringer fra midtbanen hos klubber som Chelsea og Real Madrid var den helt rette til at vurdere Ascones kunnen på kort tid.

Det fortæller cheftræner Flemming Pedersen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Essien så ny FCN'er an: Rigtig stort potentiale
Foto: FC Nordsjælland

- I et transfervindue bliver man som klub gjort opmærksom på en masse spillere, der enten er transferfrie eller som kunne se sig spille i for eksempel FC Nordsjælland.

- Vores recruitment-afdeling screener alle de spillere, og er der noget, der er interessant, går det videre til sportsdirektør og cheftræner. Her dukkede Rocco pludselig op, og vi blev enige om at kigge ekstra på ham, og da han er midtbanespiller, satte jeg Michael Essien til at kigge på ham, fortæller Flemming Pedersen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Essien tog opgaven til sig, strøg ind på scouting-platformen WyScout og godt 24 timer senere vendte han tilbage med opløftende nyt.

- Efter et døgns tid vendte han tilbage med tommelen op og sagde: 'Ham her kan blive rigtig god og har et rigtig stort potentiale'. Det var det samme syn, som Jan Laursen (bestyrelsesformand, red.) og Mikkel Hemmersam (sportsdirektør, red.) og jeg havde, og så gik vi i krig og fik arrangeret videomøder med Rocco og Lille, hvorfra det så løste sig, siger en optimistisk FCN-cheftræner.

Michael Essien er i FC Nordsjælland en del af trænerteamet.

Vil ikke være for positiv: Første nye klub

Mens Flemming Pedersen, Essien og FCN på sigt ser et stort lys i den venstrebenede midtbanespiller, så kommer forventningerne til at være afstemt i begyndelsen.

Det er nemlig første gang, at Ascone flytter hjemmefra og overhovedet prøver andet end Lilles ungdomsafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi må se, hvor stor en rolle, han kommer til at spille fra start. Jeg vil helst ikke være for positiv her i starten. Han har været på Lilles akademi, siden han var otte år, så han har kun erfaring fra Lille og deres kultur.

- Han har aldrig boet ude, så jeg vil gerne give ham noget ro til at vænne sig til det hele her. Så er jeg sikker på, at dansk fodbold nok skal stifte nærmere bekendtskab med ham i løbet af foråret, siger Flemming Pedersen.

Han beskriver Rocco Ascone, som en naturlig spiller med stor og hurtig forståelse for spillet, ligesom han fremhæver Ascones førsteberøringer og løbekapacitet.

Rocco Ascone er havnet i FC Nordsjælland på en halvandet år lang lejeaftale, hvor FCN har sikret sig købsoption på midtbanespilleren.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

AFL

FCN

0 - 0

ODD

4 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0