2021-04-19 06:51:56

Europæiske giganter bekræfter udbryderliga

12 europæiske storklubber har natten til mandag bekræftet, at man vil starte en ny europæisk turnering. Den idé har mødt stor kritik fra UEFA, FIFA og flere nationale ligaer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Natten til mandag er en af de potentielt største ændringer i europæisk klubfodbold længe blevet bekræftet.

12 storklubber som Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Manchester United, Inter og Juventus er nemlig gået sammen om at etablere en ny europæisk liga, oplyses det i en fælles meddelelse omkring den nye Super League, som den kaldes - den vil fungere udenom UEFA's Champions League-, Europa League- og Conference League-turneringer.

Det forventes, at yderligere tre klubber slutter sig til de stiftende klubber, og de 15 vil hvert år være kvalificeret til turneringen, mens fem hold kan kvalificere sig.

Super League skal spilles i midtugen, så holdene kan deltage i sine nationale ligaer, som det hidtil har været tilfældet, når holdene har deltaget i andre europæiske turneringer.

Det er planen, at turneringen – når den kan starte – skal begynde i august med to grupper af ti hold, som alle møder hinanden ude og hjemme. Top tre i hver gruppe kvalificerer sig til kvartfinalerne, mens fjerde- og femtepladserne dyster om de to resterende kvartfinalepladser.

I meddelelsen lyder det, at den nye turnering vil sikre 'markant økonomisk vækst og støtte til europæisk fodbold' – blandt andet igennem en langsigtet forpligtelse til solidaritetsbetalinger.

Artiklen fortsætter efter billedet

International -Europæiske giganter bekræfter udbryderliga
Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix

- Disse solidaritetsbetalinger vil være markant højere, end de der genereres af de nuværende europæiske turneringer, og det forventes at overstige 75 milliarder i klubbernes første forpligtelsesperiode, skrives det i pressemeddelelsen, hvor det fremgår, at klubberne til gengæld får 26 millarder kroner for at deltage.

Super League får Real Madrid-præsidenten Florentino Perez som formand, mens Juventus-formand Andrea Agnelli og Manchester Uniteds viceformand Joel Glazer bliver viceformænd. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klubberne skriver, at man nu vil se frem til dialog med FIFA og UEFA om, hvordan man kan sikre de bedste følger for både Super League og for hele fodbolden.

Skal man tro UEFA og FIFA, så bliver det dog næppe nogen positiv dialog, for søndag truede UEFA i fællesskab med flere nationale forbund de involverede klubber med hårde sanktioner, som blandt andet udelukkelse fra de nationale ligaer, mens spillere fra de deltagende klubber formenes adgang til sine respektive landshold.

Klubberne meddeler, at man vil sætte gang i den nye sæson så hurtigt som muligt.

De 12 klubber, som lige nu deltager er:
AC Milan
Arsenal
Atletico Madrid
Chelsea
FC Barcelona
Inter
Juventus
Liverpool
Manchester City 
Manchester United
Real Madrid
Tottenham

193 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce