1. Division -Ex-SL-målmand i Thailand: Bliver godt betalt
2020-03-22 06:30:01
Foto: Bangkok United

Ex-SL-målmand i Thailand: Bliver godt betalt

Michael Falkesgaard nyder tilværelsen i thailandske Bangkok United, hvor han får en god sum penge ind på kontoen hver måned. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tidligere Brøndby-målmand Michael Falkesgaard var netop skiftet fra OB til FC Midtjylland i juli 2017, men kort efter ankomsten var der bud efter den danske målmand.

En tysk sportsdirektør i thailandske Bangkok United havde rådført sig med den tidligere Brøndby-træner Alexander Zorniger angående Falkesgaard, og så gik det ellers stærkt.

22. januar 2018 skiftede den nu 28-årige målmand tilværelsen i Danmark ud med Thailand og Bangkok United. Nu har den filippinske landsholdsspiller været i klubben i over to år, og han er stadig glad for sin beslutning. 

- Jeg har ikke fortrudt, og hvis jeg fik tilbuddet igen, ville jeg sige ja med det samme. Det er måske once in a lifetime, ikke kun fodboldmæssigt men også arbejdsmæssigt. At opleve en anden kultur, og så samtidigt blive godt betalt. 

- Der følger nogle forventninger, men jeg er bare glad for, at jeg tog denne chance. Jeg har også taget den. Jeg er jo blandt andet blevet årets spiller i klubben, siger Michael Falkesgaard til bold.dk. 

- Var det både eventyret og den gode løn, der trak dig til klubben?

- Ja, det var hele pakken. De betalte en transfer for mig, og samtidigt sagde de, at jeg var deres nummer ét. ’Vi giver dig, hvad du vil have’, sagde de. 

- Når jeg skal flytte hele min familie, så skulle det selvfølgelig økonomisk også være rigtig fint. Så det er både et eventyr, og så er det rigtig godt økonomisk for min familie og jeg.

Falkesgaard kunne godt se, at der var langt til spilletid i FC Midtjylland, da Jesper Hansen blev hentet til klubben, og derfor sprang han ud i et eventyr. 

- Jeg skulle lige finde hoved og hale i det hele, da jeg lige var flyttet til Midtjylland med hele familie efter min tid i OB. Jeg var dårligt nok startet i Midtjylland, så det var lidt uvirkeligt at forholde sig til efter så kort tid i den nye klub. 

-  Den tyske sportsdirektør i Bangkok United var dog meget ihærdig og ville rigtig gerne have mig til klubben. De sagde, at de lige manglede mig. Vi snakkede lidt løst om det, men jo mere jeg hørte om klubben, så kunne jeg måske godt se mig selv i det, siger Falkesgaard. 

Gode penge i Thailand

Artiklen fortsætter efter annoncen

Falkesgaard nævner, at de største klubber i Thailand har en ganske god økonomi, hvor fodboldbosser står bag og finansierer klubberne. Derfor kan ligaen også trække en del prominente navne til landet.

- Landsholdsspillerne i Thailand får en rimelig god løn. Hvis man er lokal og ikke har vist noget endnu, så tjener man meget lavt. Der er et stort lønhop. For udenlandske spillere er der et endnu større lønhop.

- Der er en brasilianer, der blev årets spiller, og han tjener 430.000 kroner om måneden, så der er gode penge herovre, men det er ikke alle klubber, der har det budget. 

Den tidligere Brøndby-, OB- og FC Midtjylland-målmand er fast mand i målet for Bangkok United. Han blev nummer to med klubben i sin første sæson. 

Målet er nu en titel for målmanden, og det tror han også på. Bangkok United er lige nu nummer ét i Thai League, hvor holdet har vundet deres første fire kampe. 

Personligt har han også haft succes på banen, og han kan mærke, at det thailandske folk går meget op i fodbold. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er mange, der genkender mig og ved, hvem jeg er, og det er jo også en del af det. Klubberne går også utroligt meget op i fodbold. 

- Eksempelvis fik vi hyret et helt tv-hold og brugte mange penge på det. Det ville man aldrig gøre i Danmark, så der er en lidt anden tilgang hernede. 

Falkesgaard har svært ved at sammenligne niveauet i Thailand med de danske rækker, da der spiller mange faktorer ind. 

- Fugten og varmen spiller en stor rolle. I Europa kan de tonse 95 minutter, mens du kun kan det i 20 minutter her, og så er du færdig. Man griber kampene helt anderledes an. Det er dog ikke helt på Superliga-niveau, siger han. 

Glad for at have taget springet

Selvom det var et stort spring for målmanden at rejse om på den anden side af jordkloden med familien, så er han glad for, at han sprang ud i det. 

- Fodbold handler også om held, og om at folk tror på dig på de rigtige tidspunkter. Der er mange dygtige hold i Danmark også i 1. og 2. division. 

- Her får du måske ikke så mange penge, og det kan hurtigt ende i, at motivationen forsvinder. Så valgte jeg at skifte væk fra bænken og til en klub, der gerne ville have mig.

Det har givet Falkesgaard meget på det personlige plan at have oplevet en helt ny kultur i Thailand og mødt nogle andre mennesker. 

- Det har været en fed udfordring, som jeg nærmest ikke kan forklare. Det er noget, som man skal springe ud i. Man ved ikke helt, hvad man får ud af det. 

- For mig har det dog givet nogle fede minder, og jeg har mødt nogle fede mennesker. Jeg mødes også meget med de andre udlændinge og har et fællesskab med dem. I Danmark er man måske mere sig selv.

Michael Falkesgaard startede sin fodboldkarriere i Brøndby. I juli 2015 skiftede han vestegnsklubben ud med Fyn og OB. 

To år senere tog han skridtet videre til FC Midtjylland. Han nåede kun at være hos midtjyderne i godt et halvt år, inden han skiftede til Bangkok United. 

Den 28-årige målmand er noteret for 19 kampe i Superligaen. 

Lige nu er den thailandske liga på pause grundet coronavirus. Bangkok Uniteds næste kamp er planlagt til 18. april. 


Foto: Bangkok United

3 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0