2022-07-25 15:28:30

FA skærper straffen for baneinvasion i England

Tilskuere, som løber på banen på et britisk fodboldstadion, vil fremover blive givet karantæner og meldt til politiet under nye tiltag, som er vedtaget af fodboldautoriteterne i Storbritannien. Det meddeler fodboldforbundet FA.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

NOC

2 - 2

NOT

Skærpelsen af loven betyder, at baneløb nu takseres på lige fod med pyroteknik, kast af objekter og indtag af euforiserende stoffer.

Den hårde linje overfor uro blandt tilskuere kommer i kølvandet på en række episoder, hvor banen er blevet invaderet af fans.

Det skete blandt andet da Everton-supportere indtog græstæppet på Goodison Park, efter klubben havde sikret overlevelse med en sejr over Crystal Palace. Her var Palace-træneren Patrick Vieira involveret i en batalje med flere fans.

I oprykningsspillet til Premier League blev Sheffield Uniteds Billy Sharp senere nikket en skalle af en Nottingham-tilhænger, hvilket medførte en sigtelse fra politiet af pågældende.

Artiklen fortsætter efter billedet

England -FA skærper straffen for baneinvasion i England
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

- På tværs af klubberne og de forskellige parter i fodbold, gør vi det sammen klart, at den type episoder, vi så i sidste sæson, skal stoppe, siger Premier Leagues administrerende direktør Richard Masters og fortsætter.

- Hvis vi ikke gør en kollektiv og vedvarende indsats, er det nok bare et spørgsmål om tid, før nogen kommer seriøst til skade, eller det der er værre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reglerne træder i kraft med øjeblikkelig virkning, og det ventes, at der automatisk vil blive udstedt karantæner på mindst et års varighed for baneløb. I øvrigt opfordrer FA til, at kropsvisitering bliver endnu mere stringent for at mindske mængden af pyroteknik.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

NOC

2 - 2

NOT

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0