2022-08-04 13:20:01

FCH-chef om nedtur: Skulle håndtere vi ikke var udødelige

FC Helsingør lignede i sidste sæson en stensikker oprykker til 3F Superligaen, men de formøblede et stort forspring, som klubben har brugt nogle kræfter på at få rystet af sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FC Helsingør var en af sidste sæsons store oplevelser i NordicBet Ligaen. Med berusende og besnærende angrebsspil driblede og scorede de sig til tops i rækken og lignede længe et hold med direkte kurs mod Superligaen.

De sluttede efteråret på førstepladsen og kom fornemt ud af forårets starthuller med fire sejre i de første fire runder og en suveræn førsteplads med otte point ned til Hvidovre og Lyngby og 11 ned til Horsens på forfølgerpladserne.

Men bum! Den 3. april knækkede filmen, den opadgående kurve og den store selvtillid.

- Vi taber til Horsens og får målmand Sebastian Mielitz udvist. Så taber vi de næste kampe og lukker mange mål ind, og så rykker forfølgerne tættere på os. Vi må også bare indrømme, at Lyngby og Horsens var stærkere end os, da det virkelig gjaldt, fortæller træner Morten Eskesen, som også peger på manglende marginaler, da det hele skulle afgøres senere på foråret.

- Vi taber point i tætte kampe mod de to senere oprykkere. Horsens udligner i sidste minut i 3-3-kampen i Horsens, og Lyngby vinder i 98. minut på Lyngby Stadion, siger han.

Kunne du mærke, at der skete noget mentalt, da I begyndte at tabe?

- Ja, vi havde svært ved at håndtere pludselig at tabe. Og svært ved at skulle håndtere, at vi ikke længere var udødelige og ikke længere usårlige. Det var en anderledes udfordring, som vi ikke fik løst, fortæller Eskesen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han og resten af holdet sluttede på en fjerdeplads i ligaen. Henholdsvis otte og ni point efter Lyngby og Horsens.

Hvordan har du samlet spillerne op efter den nedtur i foråret?

- Lige da vi kommer ind efter sommerferien, fylder det stadig en del i omklædningsrummet, men for hver dag der går, forsvinder både snakken og skuffelsen.

- Spillerne har været gode til at ærgre sig, men også erkende, at Lyngby og Horsens var de to bedste hold. Jeg har talt meget med dem om, hvilke gode ting vi kan tage med fra sidste sæson, men også hvilken læring, vi havde af modgangen. 

- Vi har fundet en anden ro ved at tabe fodboldkampe, og så har vi tilknyttet en mentaltræner, som spillerne kan gå til - uanset om det er en rest af skuffelse fra foråret eller andre ting, siger Morten Eskesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var ikke kun de svigtende resultater og den missede oprykning, der fyldte i slutningen af sæsonen i Helsingør. I kulisserne blev sportschef Brian Gellert først sygemeldt - og senere hen fyret.

Har det været det mest turbulente halve år i dit trænerliv?

- Nej, både vi spillere og trænere var gode til ikke at lade os påvirke af de ting, der skete uden for banen. Vi var så sultne efter at spille med om oprykning.

- Min mest turbulente tid var i Randers, hvor jeg som assistenttræner havde fire cheftrænere på otte måneder - blandt andre Ricardo Moniz - og der var meget mere kaos end det, vi har oplevet her, griner Morten Eskesen.

FC Helsingør spiller fredag aften imod FC Fredericia.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0