2022-01-08 07:00:00

FCH med stadion-problemer: Fordel i Farum

FC Helsingør må ikke spille en mulig 3F Superliga-sæson på hjemmebane, da stadion ikke opfylder kravene, og derfor er de blevet sat under et stort pres, siger Morten Eskesen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

FCK

3 - 2

FCH

FC Helsingør har stor succes i NordicBet Ligaen, hvor de ved vinterpausen topper rækken og har udsigt til en mulig tilværelse i 3F Superligaen.

Men de kan komme ud for store udfordringer, hvis Morten Eskesen og co. ender med at rykke op i landets bedste række, da Helsingør Stadion ikke lever op til Superliga-kravene.

Der er plads til blot 4.000 tilskuere, hvoraf 1.000 er siddepladser. Kravet er dog enten en kapacitet på 6.000, heraf 4.000 siddepladser - men så skal stadion også være lukket. Eller så skal der være plads til 10.000, hvoraf 3.000 er siddepladser, uden at stadion behøver at være tildækket.

Cheftræneren fortæller til bold.dk, at det er en presbold for både klubben og kommunen, at de er presset på den front, hvis de skulle ende med at fejre en oprykning. 

- Vi har overhalet byen forstået på den måde, at byen Helsingør valgte at lave et stadion til 1. Division, da de mente, at det var nok, men nu står vi lige pludselig på trapperne til 3F Superligaen og skal spille med der. Det er kommet bag på alle.

- Det vil sige, at byrådet skal til at tage stilling til, hvad de nu kan gøre, da de jo har nogle budgetter, som de skal overholde. Klubben skal jo også tage nogle ting op til overvejelse, fordi hvad gør vi?

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -FCH med stadion-problemer: Fordel i Farum
Foto: FC Helsingør

- Vi kan jo ikke spille hjemme, og så skal vi leje os ind på andre stadioner til dyre domme, hvor man også skal tage højde for tilskuere og sponsorer.

Divisionsforeningen har klare regler og krav om, hvordan det fungerer i 3F Superligaen, og det bliver Helsingør nødt til at leve op til, da de ikke får dispensation, og det har sat ledelsen under pres, fortæller Eskesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lige nu bruger vores direktør Jim Kirks halvdelen af sin tid på at finde ud af, hvilken muligheder der er for klubben i samarbejde med kommunen. Så der bliver arbejdet rigtigt hårdt på det, da man jo også er under et tidspres i forhold til at være klar.

- Vil spille på Brøndby Stadion

Der er flere godkendte stadioner til Superligaen i ‘nærheden’ af Helsingør, da klubben blandt andet kan vælge mellem Right to Dream Park, Lyngby Stadion og Brøndby Stadion. 

Morten Eskesen er opmærksom på de forskellige muligheder, men slår fast, at det bliver en svækkelse, hvis de ikke får lov til at blive i Helsingør.

Hvor vil du selv gerne spille henne, hvis I ikke kan bruge Helsingør Stadion?

- Jeg ville sgu gerne spille på Brøndby Stadion. Det ville være fantastisk at spille derinde, hvis vi så også kunne få en masse Brøndby-fans. Det ville være rigtig dejligt, siger en grinende Morten Eskesen og fortsætter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er jo nogle åbenlyse fordele ved at spille et sted som i Farum, da vi jo selv spiller på kunstgræs. Vi har jo kun tabt en kamp i hele 2021, og det skyldes jo blandt andet, at vi er så stærke på kunstgræs og på hjemmebane. 

- Så der er ingen tvivl om, at det bliver en svækkelse, hvis vi ikke kan spille vores kampe i Helsingør. Når man ser, hvor gode vi har været på hjemmebane, ville det ende med at blive en hæmsko for os.

Ønsker støtte om stadion-projekt i Helsingør

Der er en opstået stor utilfredshed i lokalsamfundet, da blandt andet Torben Markussen fra GardinXperten, som er hovedsponsor for Helsingør, ikke ønsker at tage til et sted som Farum for at støtte sit hold.

Det er noget, som Morten Eskesen har stor forståelse for, men han kommer dog i samme ombæring med et opråb. 

Cheftræneren håber nemlig, at flere af sponsorere vil støtte op om projektet i Helsingør, så de kan få et ordentligt Superliga-stadion.

- Jeg kan jo godt forstå ham. Det er jo ikke sjovt, når man er storsponsor og lægger en masse penge og hjerte et sted for at støtte klubben, at det så ender med, at han skal til at køre til Farum. Han skal jo tage højde for mange ting, som hvad der skal ske med reklameskilte blandt andet. 

- Man må dog håbe, at ham og de andre sponsorere vil kigge på nogle af de muligheder, hvor der måske kan blive rejst noget kapital til nogen løsninger, som kan holde os hjemme i Helsingør.

Eskesen mener, at man i byen ikke tænker langsigtede nok, hvis man vil have et ordentligt fodboldhold. Hvis man vil være ambitiøse på banen, skal facilitererne også være til det.

- Det kunne være mit ønske, at der var nogen af vores sponsorere, som havde lyst til at støtte op om det projekt med en langsigtede plan. En ting er, at vi måske ikke når at blive klar til sommer, men en anden ting er, hvis vi nu spiller i Superligaen i fem af de næste ti sæsoner? 

- Diskussionen har været meget med, at Helsingør sikkert rykker ned med det samme, så hvorfor skulle man så bruge så mange penge på et nyt stadion? Men hvis man gerne vil være en ambitiøst fodboldklub, så har vi også brug for et ordentligt stadion, siger Morten Eskesen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Træningskampe - 1. runde

FT

FCK

3 - 2

FCH

5 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce