3F Superliga -FCK om kritik: Vil have flest muligt på stadion
2020-02-14 08:15:01
Foto: Getty Images

FCK om kritik: Vil have flest muligt på stadion

FC København og Hobro forholder sig til kritikken om, at fans af udeholdene i 3F Superligaen har oplevelsen i Telia Parken og DS Arena i bunden af skalaen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en undersøgelse, som bold.dk har foretaget blandt fanrepræsentanter fra alle 14 3F Superliga-klubber, får FC Københavns og Hobros udebaneafsnit lavest karakter.

FCK har især fået kritik, efter klubben for nogle år siden rykkede udebaneafsnittet fra D-tribunen op på øvre A, hvor de gæstende tilhængere i de fleste kampe står placeret.

Det er dog ikke altid, at udeholdenes tilhængere skal stå på den øvrige del af A-tribunen. 

Kommer der fans nok fra det gæstende hold, rykkes udebaneafsnittet ned på D-tribunen, forklarer kommunikationschef Jes Mortensen til bold.dk.

- Aftalen er, at der skal komme 400. Det er hele formålet med flytningen i sin tid, at vi vil have flest muligt på stadion.

- De skal melde ind en måned før, eller når kampen bliver fastlagt, men vi forsøger selvfølgelig at være så fleksible som muligt, forklarer Mortensen.

I bold.dk's undersøgelse har de fleste fans begrundet kritikken af Parkens udebaneafsnit. 

Blandt andet generer nettet udsynet for folk på afsnittet, som også mener, at der er for langt ned til banen.

- Nettet har vi hele tiden været modstandere af, men det er et licenskrav, og derfor er vi nødt til at have det. Vi fjerner det gerne, hvis vi i Superligaen kan blive enige om, at det ikke er et licenskrav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I forhold til afstande så er Telia Parken et større stadion end de fleste andre i Superligaen, og derfor er de øvre tribuner selvfølgelig længere fra banen end mange afsnit i Superligaen.

Det er også påpeget, at der ikke er afskærmet parkeringsmulighed for gæstende fans, hvilket angiveligt har ført til mindre sammenstød mellem udeholdens tilhængere og hjemmeholdets fans.

- Alle udeholdets fanbusser holder umiddelbart foran indgangen ved A11, hvis de husker at melde deres ankomst til kampen. Der er ganske få meter fra parkering til indgang, der er stewards der, og vi oplever ikke konfrontationer, siger Jes Mortensen.

Flere har meldt om dårlige adgangsforhold til tribunen for gangbesværede, men det har FCK en løsning på, forklarer Jes Mortensen.

- Der er løsninger for at hjælpe gangbesværede, hvis man enten henvender sig på forhånd eller til en steward på dagen. Vi har også altid en SLO til stede ved indgangen, der byder velkommen og kan hjælpe med praktiske udfordringer. 

- Man er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice både før og efter kampe, hvis man har spørgsmål, siger Mortensen, som slutteligt forholder sig til kritikken om for høje priser i boderne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er naturligvis subjektivt, hvad man mener for høje priser er, men målt mod andre lignende tilbud i København, mener vi ikke, at vi ligger for højt, men vi evaluerer det løbende. 

Hobro mangler penge til overdækning

Mens Danmarks nationalstadion altså ikke er voldsomt populært blandt de gæstende fans, er forholdene ifølge de adspurgte repræsentanter heller ikke i top på DS Arena i Hobro.

Her står tilhængerne typisk på en lille tribune bag det ene mål, som der ikke er tag over.

Direktør Lars Kühnel forklarer til bold.dk, at klubben er opmærksom på problemet, men mangler midlerne til at ændre på det her og nu.

- Den manglede overdækning er noget, vi er opmærksomme på, for vi vil meget gerne have overdækning på udetribunen, forklarer Kühnel til bold.dk. 

- Kan vi finde penge til det på et tidspunkt, så står det rigtig højt på vores liste, for vi vil gerne give udebanefans den bedst mulige oplevelse på stadion.

- Siden vi rykkede op, har vi skullet tage nogle skridt i den rigtige retning, fordi det medfører nye krav. Det første var, at vi skulle have en stor tribune på den anden side, så der var plads til 10.000, det næste var nyt lys, og der er lige kommet nye krav til, at vi skal gøre det endnu bedre. 

- Der er også krav om bedre baner, og vi forsøger at følge med hver gang, men økonomien er rigtig, rigtig stram i Hobro, og det er derfor, vi har det mindste spillerbudget i Superligaen.

- Så er man nødt til at prioritere benhårdt, og der har vi ikke haft mulighed for at finde penge til overdækningen endnu. Det ligger højt på prioriteringslisten, fordi gode forhold for alle fans er et must for at kunne tilbyde et godt produkt.

Der har desuden, som på mange andre stadions, været kritik af nettet foran udebaneafsnittet. Det er dog ikke noget, man tidligere er stødt på i Hobro.

- Det er første gang, jeg hører det nu. Vi har lavet nettet efter alle anvisninger, og faktisk siger dem, der har forstand på det, at det er det bedste net til at sikre gennemsyn, så det har vi været opmærksomme på, siger Kühnel.

 


Foto: Getty Images

145 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0