2022-03-26 18:26:01

FCK/BIF-profiler begraver rivalisering på U21

Brøndby IF og FC København-rivaliseringen bliver lagt på køl, når Mads Hermansen og William Bøving samles på U21-landsholdet. Det fortæller de i et dobbeltinterview med bold.dk. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U21 - 1. runde

FT

DAN

1 - 1

BEL

bold.dk i Belek, Tyrkiet.

Mads Hermansen og William Bøving stikker i ny og næ til hinanden omkring klub-rivaliseringen mellem Brøndby og FCK, men det er altid med et glimt i øjet.

Der er hersker nemlig ingen former for intern splid mellem FC København-kanten og Brøndby-målmanden, når de er af sted med det danske U21-landshold. 

De to spillere fortæller i et dobbeltinterview med bold.dk, at de sagtens kan lægge rivaliseringen på hylden, og at den kun titter frem i form af små drillerier, der altid sker med et smil på læben.

- Det er sket. Måske en gang eller to. Eller tre, siger Hermansen med et smil på læben, inden Bøving følger op. 

Artiklen fortsætter efter billedet

International -FCK/BIF-profiler begraver rivalisering på U21
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Det er ikke ofte, men der er da lidt nogle gange. Det er jo bare mest for sjov, og der ligger overhovedet ikke noget i det, siger det 19-årige FCK-talent. 

William Bøving og Mads Hermansen kæmper tirsdag side om side, når det danske U21-landshold møder Belgien i en yderst vigtig EM-kvalifikationskamp.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidstnævnte understreger, at klub-brillerne bliver lagt på hylden, fordi det handler om at få det til at fungere, når man er i landsholdregi.

- Der er ingen rivalisering eller noget som helst internt på holdet mellem FC København eller Brøndby. Så det er kun med et glimt i øjet, siger han.

- Det handler om at få det til at fungere her på U21-landsholdet, så jeg tror ikke, at der er nogen her, som sidder med klubfarvede briller på. For os handler det kun om, at det er Danmark og U21, siger 21-årige Hermansen.

- Det er det, fodbold kan

William Bøving mener, at fodbolden viser, hvad den kan, når en ellers stor klub-rival pludselig bliver ens holdkammerat, som man skal jagte et fælles mål med. 

- Man kommer fra to helt forskellige miljøer og måder at spille fodbold på, og når man så møder og skal spille sammen, så er det jo det, fodbold kan. At få folk til at få nye relationer og møde nye folk. Det kan man mærke, siger han. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mads Hermansen nikker enigt og tilføjer, at turene med U21-landsholdet tit er et friskt pust, fordi det bryder med hverdagens faste rammer og roller. 

- Man bidrager måske på en lidt anden måde, end man gør i klubben. Man kommer ind i nogle andre roller, end man har til hverdag, så på den måde er det for mig et frisk pust lige at komme væk fra klubben i en uges tid og være i et andet miljø, siger han. 

Bøving, Hermansen og resten af U21-landsholdet har søndag den sidste træning i Belek, inden turen går mod Danmark, hvor de sidste forberedelser finder sted forud for tirsdagens vigtige EM-kvalifikationskamp mod Belgien. 

Kampen spilles tirsdag på MCH Arena klokken 20:00.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM U21 - 1. runde

FT

DAN

1 - 1

BEL

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0