2021-02-16 12:59:30

FIFA-boss: Rygtespredere skulle skamme sig

FIFA-præsidenten Gianni Infantino går i rette med de rygter, der har sagt, at præsidenten havde bedt kvindelige dommere om ikke at hilse på den Qatar-delegerede Sheikh Al Thani ved Klub-VM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter medaljeceremonien ved VM for Klubhold fik det større opmærksomhed, at den Qatar-delegerede Sheikh Joaan Bin Hamad Al Thani ikke hilste på de kvindelige dommere, Edina Batista og Neuza Back, efter han gav en knytnævne til de mandlige dommere.

Siden har det været rygtet, at FIFA-præsidenten Gianni Infantino havde bedt de kvindelige dommere om ikke at forsøge at hilse på den Qatar-delegerede, men det går præsidenten nu i rette med i en meddelelse på FIFA's hjemmeside.

- I lyset af de løgne, som spredes online og om hvad jeg sagde til de kvindelige dommere ved medaljeceremonien ved VM for klubhold, er jeg nødt til at gøre flere ting klart, lyder det fra Infantino, som fortsætter:

- Jeg ønskede dem tillykke med deres flotte arbejde og deres præstationers niveau gennem turneringen. Det var en kæmpe milepæl for FIFA, da det var første gang, at kvindelige dommere var nomineret til og dømte ved en FIFA-turnering for herrer.

Artiklen fortsætter efter billedet

FIFA-boss: Rygtespredere skulle skamme sig
Foto: Getty Images

- Som alle ved, er jeg en stærk foratler for kvinders rettigheder og ligebehandling af alle mennesker – uanset deres køn, etnicitet, seksuel orientering, religion eller fysiske karakteristika. FIFA's vedtægter slår det meget klart fast, at FIFA forpligter sig til at respektere alle internationale menneskerettigheder og gør alt i dets magt til at promovere beskyttelsen af de rettigheder.

- Dem, der spreder disse rygter, skulle skamme sig over deres handlinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bayern München vandt finalen med 1-0 over Tigres.

16 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce