Den tidligere Superliga-målmand Peter Friis måtte i august indstille karrieren på grund af vedvarende knæproblemer efter to bruskskader og en menisk, der havde taget skade.
33-årige Friis var ellers gået på sommerferie med en plan om øvelser, der kunne styrke knæet, og han kom da også tilbage i træning.
Men knæet gjorde stadig ondt, og han bad derfor Vendsyssel om at finde en ny førstekeeper, for han vidste, at han ikke kunne fortsætte.
- Det var nok lidt værre, end jeg gav udtryk for udadtil. Allerede i vinter havde jeg store overvejelser om, hvorvidt jeg skulle trække stikket, men jeg valgte at give det chance mere i foråret, siger Peter Friis til bold.dk.
- Jeg kom også tilbage og hjalp Vendsyssel til overlevelse. I foråret gjaldt det bare om, at vi skulle få røven ud af vandskorpen, og så måtte jeg bare spille med et knæ, der gjorde lidt ondt.
- Da det så lykkedes, kunne jeg godt mærke, at det gjorde mere ondt, end godt var. Så blev jeg også nødt til at tænke på, at jeg har en fremtid, hvor jeg skal kunne bevæge mig rundt.
En klump i halsen
33 år er normalt ingen alder for en målmand, men Friis har været ganske afklaret med, at han skulle stoppe karrieren - og dog.
- Jeg har haft en masse gode samtaler med familien i foråret, så jeg var relativt afklaret.
- Men da jeg skulle fortælle det til Vendsyssels trænerteam, kunne jeg godt mærke, jeg fik en klump i halsen. Så var det pludselig endeligt, når man havde sagt det højt.
- Det var sgu hårdt, og jeg havde også en periode på 14 dage, hvor jeg syntes, at det hele var træls. Der var nogle tanker, der skulle på plads. Hvad fanden skal der nu ske? Nu begyndte jeg at blive kigget på som ham eks-fodboldspilleren.
Artiklen fortsætter efter billedet

Heldigvis nåede Friis ikke at føle noget tomrum efter sit karrierestop.
Blot en uge efter udmeldingen blev han nemlig præsenteret som ny direktør i 2. divisionsklubben Thisted.
- Vendsyssel var godt klar over, at jeg havde nogle andre snakke i kulissen i forhold til at finde noget at lave efter min karriere, så der var en proces i gang, og det var også derfor, det kunne gå så hurtigt.
Træt i hovedet, ikke kroppen
Det er ikke så tit, vi ser en fodboldspiller blive administrerende direktør i en fodboldklub direkte efter sit stop - hvilke overvejelser gjorde du dig?
- Jeg har haft rigtig mange overvejelser. Det er en helt ny hverdag, og der er nogle arbejdsdage, der bliver længere, end de var som fodboldspiller. Jeg skal til at være træt i hovedet frem for i kroppen, så jeg skal selvfølgelig vænne mig til det.
- Den tvivl, jeg har haft, inden aftalen kom på plads, i forhold til, om jeg kunne finde ud af det, og om det var noget for mig, er stille og roligt forsvundet.
Peter Friis, der har en såkaldt HD1, som er erhvervsøkonomisk grunduddannelse, kommer stadig tæt på det sportslige i Thisted.
- Når man er direktør i en 2. divisionsklub, følger der mange andre ting med end kun de administrative ting. Så jeg kommer tæt på den sportslige del, og jeg skal sidde rigtig meget med talentarbejdet.
- Jeg føler, at jeg favner bredt, og jeg skal ud i marken og se en masse fodbold, ikke kun sidde foran computeren. Derfor passer rollen mig også godt.
- Jeg ved, at jeg har en vis erfaring i det sportslige, for jeg har været tæt på talentafdelinger i 15 år og set, hvordan de er bygget op.
- De administrative ting og beslutningerne på daglig basis er en proces, jeg skal i, men jeg føler mig godt rustet til dem.
Så du savner ikke at være fodboldspiller?
- Jeg har ikke haft nogen identitetskrise, for det har jeg ikke haft tid til. Når jeg mærker efter, synes jeg faktisk ikke, at jeg savner det.
- Jeg synes, mit nye job er pissespændende, og det har nok gjort meget i forhold til det tomrum, der kunne komme. Det har jeg ikke mærket endnu i hvert fald, siger Friis.
Tryghed frem for udlandsophold
Peter Friis nåede at tørne ud for Randers FC, Viborg FF, Silkeborg IF og Vendsyssel FF, og i alt blev det til 104 optrædener i Superligaen.
Målmanden fik aldrig det dér udlandsophold, som mange fodboldspillere drømmer om, men han har ingen fortrydelser.
- Du skal huske på, at jeg kommer fra en by med 200 indbyggere helt ude på Djursland, og der sagde jeg, at jeg ville være professionel fodboldspiller en dag. Det siger mange børn, og jeg er sgu stolt af, at jeg har opnået det.
- Jeg har spillet over 100 kampe i den bedste danske række. Det kunne godt være blevet til mere, men jeg kan helt ærligt sige, at jeg har givet mig 100 procent de steder, jeg har været.
- Mange har drømt om udlandet og det helt store, og jo, det kunne da have været fedt at prøve sig af, men jeg havde ikke selv behovet for at opsøge det i min karriere.
Hvorfor ikke?
- Det har nok noget med familie at gøre, fordi jeg ikke levede sammen med mine børns mor i en lang periode af karrieren, og hvis jeg tog af sted, kunne jeg ikke se børnene i hverdagen. Det har haft en stor betydning.
- Men jeg er også et menneske, der lever bedst i trygge rammer, og jeg skal føle mig velkommen for at præstere.
- Hvis jeg havde taget springet til udlandet, havde det været hårdt på en anden måde, og det valgte jeg ikke at gøre. Det er en beslutning, jeg har det fint med.
- Græsset er ikke altid grønnere i udlandet. Jeg føler, jeg har haft en fantastisk udvikling, og jeg er rigtig stolt af min karriere, også sådan som jeg har udviklet mig som menneske. Jeg har taget et kæmpe ansvar og guidet spillere, føler jeg.
Pokalfinale og vanvittigt Viborg-mål
Peter Friis nåede flest optrædener for Viborg med i alt 95 styk, og det var da også her, han var bedst, mener han.
- Jeg havde nok min bedste målmandsperiode i Viborg. To af mine tre sæsoner var fantastiske med oprykning fra 1. division og et super-år i Superligaen, både for holdet og mig personligt.
- Der, hvor jeg gjorde den største forskel for klubben, var dog nok i Vendsyssel. Der fik jeg lov til at udleve mine lederegenskaber.
- Derudover stod jeg pokalfinalen for Silkeborg imod Brøndby, som var en kæmpe oplevelse, selvom vi tabte. Der var 30.000 i Parken, og hvis der er et hold, man vil møde i en finale, er det Brøndby, for de tiltrækker jo mange fans.
Ikke mange målmænd kan prale af at have scoret et mål, men dén bedrift opnåede Peter Friis den 30. april 2015.
- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke kunne huske det rimelig tydeligt. Jeg tror også, at min familie og mine venner bliver trætte, hver gang jeg snakker om det. Der er altid en eller anden, der siger 'scorede du egentlig ikke et mål engang?', og så kører snakken jo, griner Peter Friis.
Målet var for Viborg i en 1. divisionskamp mod Vejle dybt inde i overtiden, der sikrede 3-3 i de grønblusede oprykningssæson.
Peter Friis husker det, som var det i går.
- Det var et hjørnespark, hvor jeg egentlig tumlede lidt rundt dernede, men lige pludselig landede bolden foran mig, hvor jeg havde ryggen til mål.
- Tanken var, at jeg bare skulle have bolden op i luften, for så kunne der komme en duel, hvor nogen kunne heade den ind. Men den fik mere retning mod mål, end jeg regnede med, og så gik den sgu i mål, efter keeperen fumlede lidt med den.
- Man kunne tydeligt se, at jeg ikke var så vant til at juble, for jeg lavede et lidt forvirret løb rundt, og jeg så lidt halvdum ud, men jeg fik da rakt armen lidt op, griner Peter Friis.
- Det var sgu sjovt at prøve, og det er ikke det værste, man kan blive husket for.
Se Peter Friis' vanvittige mål i videoen herunder.