International -Fremad A-profil fik succesfuld afghansk debut
2018-03-29 14:08:01
Foto: Flemming Slabiak

Fremad A-profil fik succesfuld afghansk debut

Fremad Amagers Jabar Sharza fik forleden debut for det afghanske landshold og scorede begge kasser i 2-1-sejren over Cambodia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jabar Sharza løber til daglig rundt og spiller 1. divisionsfodbold i Fremad Amager, men den vævre kantspiller lever også en noget mere eksotisk landsholdstilværelse.

Han har således været en fast bestanddel af den afghanske landsholdstrup i de seneste samlinger, og i tirsdags oplevede den 23-årige Fremad Amager-spiller stor succes for sit andet hjemland.

Jabar Sharza startede således inde og fik debut, da Afghanistan mødte Cambodia i den sidste kvalifikationskamp til AFC Asian Cup, og han takkede for tilliden ved at score de to afgørende mål i 2-1-sejren.

- Det var lidt vildt. Jeg var selv lidt overrasket, siger en tydeligt begejstret Jabar Sharza til bold.dk.

Fik chancen i front
Jabar Sharza spiller normalt på kanten i Fremad Amager, men for Afghanistan blev han smidt ind som frontangriber - og det gav altså pote med to flotte scoringer.

- Jeg havde en stor chance allerede inden, jeg scorede. Jeg skulle dog lige vænne mig til det hele, fordi det var første gang, jeg spillede.

- Men jeg faldt stille og roligt ind i spillet og fik så scoret to rigtige gode mål. Jeg ærgrer mig faktisk lidt over, at jeg ikke fik scoret et hattrick, for der var muligheder til det.

- Men det er klart, at jeg overordnet set er utrolig glad og tilfreds med det hele. Det var virkelig fedt, siger Jabar Sharza.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor opmærksomhed
Efter kampen oplevede dansk-afghaneren en voldsom opmærksomhed omkring sin egen person.

- Det var vildt. Folk går utrolig meget op i det hernede. Man kan mærke, at alle følger rigtig meget med på internettet, og jeg får en masse beskeder. Efter kampen var der i hvert fald 100 mennesker, der ville have taget billeder med mig.

- Det er helt vildt underligt at opleve, men det er selvfølgelig kæmpestort at prøve, siger Jabar Sharza.

Afghanistan lykkedes trods Sharzas to scoringer ikke med at kvalificere sig til Asian Cup.

- Det er virkelig ærgerligt. Det er første gang, vi er med i kvalifikationen, og vi havde egentlig gode chancer. Men vi fik ikke scoret mod Vietnam i den forrige kamp, så det er selvfølgelig ærgerligt, siger Sharza.

Et andet klima
Alt i alt kan han dog se tilbage på tre gode landsholdssamlinger i en helt anden del af verden, hvor forholdene da også er markant anderledes end herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, det er meget hårdere at spille herovre. Luften er lidt tungere end hjemme i Danmark, og det skal man lige vænne sig til - jeg tror ikke en gang, jeg helt har vænnet mig til det endnu.

- Og så er det jo bare meget varmere. Når man kommer fra Danmark, hvor der er sne og minusgrader, så er det godt nok noget andet, siger Sharza med et grin.

Han fortæller, at træneren allerede har sagt, at han nok skal regne med at blive udtaget igen næste gang landsholdet samles, og det vækker stor glæde hos Fremad Amager-spilleren, som dog går glip af kampene hjemme i 1. division, når han er af sted.

Det er dog ikke noget, de rynker alt for meget på næsen over på Amager.

- Der har ikke været noget. De er bare glade for, at jeg bliver udtaget, og de ønsker mig held og lykke. Men det er klart, at jeg også selv er ærgerlig over at misse de kampe, siger Sharza.

Kantspilleren er eksempelvis ikke med torsdag, når Fremad Amager møder Vejle Boldklub.

nicolai@bold.dk


Foto: Flemming Slabiak

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0