International -Gaarde smutter på islandsk eventyr
2016-07-09 13:04:10
Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

Gaarde smutter på islandsk eventyr

Den nu tidligere Vejle-spiller Kristian Gaarde har, som så mange andre danskere, taget springet til islandsk fodbold, hvor han det næste halve år skal tørne ud for Valur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kristian Gaarde brød tidligere på måneden med Vejle Boldklub, men nu har han fundet sin nye klub. Den 27-årige midtbanespiller har skrevet kontrakt med islandske Valur, som forleden var på besøg i Brøndby i Europa League-kvalifikationen - og det var også i den forbindelse, at skiftet kom på plads.

- Det er gået rimelig stærkt. Min agent talte om muligheden for en uges tid siden, og så skulle jeg lige opveje de forskellige muligheder, jeg havde. Men det endte med, at jeg tog til København og stødte til holdet tirsdag aften sammen med Andreas Albech fra Skive, som også lige er skiftet til Valur, siger Kristian Gaarde til bold.dk.

I København trænede han et par gange med holdet, og fredag aften tog Gaarde flyet til Island, hvor han skal være det næste halve år.

- Jeg har meget godt fra andre, der spiller og har spillet i Island. Og alle sagde, at det var fedt, og at jeg bare skulle springe ud i det. Så det gjorde jeg, og så må vi se, om ikke det bliver en god oplevelse. Det tror jeg nu nok, det skal blive, siger Gaarde, som dog ikke vil afvise at skulle hjem igen, når kontrakten udløbet om et halvt år.

- Det er stadig meget nyt, og jeg skal lige finde ud af, hvordan jeg har det med det hele. Det er første gang, jeg er i udlandet for at spille fodbold, og jeg har kæreste, familie og venner derhjemme, så jeg skal lige mærke med mig selv, om det er noget, jeg vil blive ved med, siger han.

- Jeg håber bare på at gøre det godt heroppe, og at der kommer nogle spændende muligheder efterfølgende. Jeg er slet ikke afvisende over for at skulle hjem igen efter et halvt år, men det kan også sagtens ende med noget andet, siger Kristian Gaarde. 

Kristian Gaarde nåede at være i Vejle Boldklub i tre sæsoner, hvor han var fast mand i startelleveren. Der blev dog ikke plads til Kristian Gaarde i det nye projekt i Nørreskoven - og nu håber han på at hjælpe Valur til succes i det islandske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De vandt pokalen sidste år, og vi er i semifinalen i år, så jeg håber, vi kan gentage bedriften fra sidste år. Vi ligger lidt nede i tabellen i ligaen, men klubbens mål er at komme til at spille Europa igen næste år. Så jeg håber, vi kan arbejde os lidt længere op i tabellen, siger Gaarde.

Valur ligger i øjeblikket nummer syv i den islandske liga, hvor de skal kravle op på minimun tredjepladsen eller vinde pokalturneringen, hvis de vil gøre sig forhåbninger om europæisk fodbold i næste sæson.

nicolai@bold.dk


Foto: Jesper Poulsen / bold.dk

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0