2022-11-30 17:54:31

Gigantisk fiasko: Danmark er færdige ved VM

Danmark er færdige ved VM, efter holdet onsdag på skuffende vis tabte med 0-1 til Australien i den sidste gruppekamp. Landsholdet formåede således kun at hente et point i tre kampe. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Doha, Qatar
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

60'
1 0
Matthew Leckie
Mål

Vind eller forsvind. 

Sådan lød opgaven for Danmark, der onsdag eftermiddag tørnede sammen med Australien i den sidste og afgørende VM-gruppekamp.

Kasper Hjulmands tropper gik ind til skæbnekampen med et enkelt point efter to kampe, og derfor var holdet tvunget til sejr for at gøre sig forhåbninger om en plads i ottendedelsfinalerne. 

Anderledes så det ud for det australske landshold, der med tre point efter to kampe stadig ville have gode kort på hånden til at gå videre fra gruppespillet med et enkelt point mod Danmark. 

God dansk start
Modsat de to forhenværende gruppekampe startede Danmark i en 4-3-3-formation, og det virkede til at være den rette taktik. 

Udover et australsk skudforsøg efter tre minutter sad det danske landshold nemlig på spillet fra kampens start.

Med hurtige kombinationer og offensive løb spillede Danmark sig til flere gode muligheder. 

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Gigantisk fiasko: Danmark er færdige ved VM
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den første store faldt efter 11 minutters spil, da Martin Braithwaite smart vippede bolden i dybden til en fremadstormende Mathias Jensen. Brentford-spilleren kom dog i en spids position, hvorfra han ikke formåede at overliste FC København-keeperen Mathew Ryan i det australske mål.

Højt pres stressede Danmark
Danmarks gode angreb endte ofte med et fladt indlæg, der via godt australsk forsvars- eller målmandsspil blev eskorteret væk. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter lidt over 20 minutters spil forduftede den danske dominans en smule. Australierne skiftede til et højere presspil, og det virkede til at stresse danskerne, der lavede flere fejlafleveringer. 

Et eksempel var da offensivspilleren Riley McGree opsnappede bolden på Danmarks banehalvdel og sendte en halvflugter mod mål, hvor den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel dog stod klar med sikker redning. 

Bølgende kampforløb
Australien åd sig gradvist ind i opgøret, men ’The Socceroos’ høje preslinje inviterede også til omstillinger den modsatte vej. Det udnyttede offensivspilleren Jesper Lindstrøm i det 32. minut, hvor han stak af sted i en lovende kontra, der dog igen løb ud i sandet ved den sidste, afgørende aflevering. 

Mod slutningen af første halvleg bølgede spillet frem og tilbage, men Danmark havde stadig svært ved at finde samme momentum som i starten af kampen. 

Kampforløbet så ud til at passe australierne godt, der sluttede af med flere optræk til chancer. Stillingen forblev dog ved 0-0 frem til pausefløjt. 

Nervøst efter pausen
Anden halvleg startede med et kortvarigt australsk pres, som blandt andet bød på et godt angreb, der endte med, at midtbanespilleren Jackson Irvine hamrede bolden et stykke over mål. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herefter tog Danmark over, men Hjulmands tropper havde svært ved at lirke den australske mur op. 

Jesper Lindstrøm var tæt på at komme i en farlig situation efter 57 minutters spil, men det tidligere Brøndby-talent blev nedlagt af australiernes højreback Milos Degenek, der fik et gult kort for frisparket.

Australsk kontra-kniv
Som kampen skred frem, kom det danske landshold længere og længere frem på Australiens banehalvdel. Det skabte plads den anden vej, og det fik Danmark at mærke i det 60. minut.

Her stak kantspilleren Mathew Leckie af sted i en kontra, som han selv fulgte til dørs ved at gøre Joakim Mæhle rundtosset og sparke bolden i mål ved fjerneste stolpe gennem venstrebackens ben. 1-0 til Australien.

En stor mavepuster for Danmark, der for alvor havde kurs mod et tidligt exit ved VM. 

Ændringer og træls offside
Kort inden scoringen var Martin Braithwaite og Mathias Jensen blevet pillet ud til fordel for Kasper Dolberg og Mikkel Damsgaard. 

0-1-målet fik dog Kasper Hjulmand til at foretage flere udskiftninger i forsøget på at ændre kampen. Andreas Cornelius og Robert Skov blev således sendt på banen i stedet for Joakim Mæhle og Andreas Skov Olsen. 

Efter 71 minutters spil gik Kasper Dolberg til jorden i det australske felt efter et indlæg fra Christian Eriksen. Dommeren pegede prompte på pletten, men Danmarks glæde over det tildelte straffespark blev hurtigt slukket, da linjevogteren havde flaget i vejret for offside i opspillet. 

Katastrofekurs
Mod kampens slutning lagde Danmark et tungt pres på australierne, der stod flot imod. 

Faktisk formåede danskerne ikke for alvor at spille sig frem til store chancer. Andreas Cornelius forsøgte sig med et skidt hovedstød, og ellers blev det kun til sporadiske langskudsforsøg, som oftest blev blokeret. 

Med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid havnede bolden hos indskiftede Alexander Bah i det australske felt. Den tidligere Sønderjyske-back valgte at trykke på kassen, men skuddet gik forbi mål. 

Det blev aldrig til en dansk scoring, og derfor tabte Danmark kampen med 0-1. 

Landsholdet er således ude af VM, hvor det kun blev til et point i de tre gruppekampe. 

Frankrig og Australien snuppede billetterne til ottendedelsfinalerne i gruppe D. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

60'
1 0
Matthew Leckie
Mål

235 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0