2022-09-28 15:43:02

Grønlands landstræner jubler efter nederlag: Kæmpe sensation

Grønlands landstræner Morten Rutkjær glæder sig over, at holdet kun tabte med 0-1 til Kosovos U21-hold. Det er en sensation, siger han til bold.dk. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det grønlandske fodboldforbund kæmper en hård kamp om at blive optaget i fodboldforbundet Concacaf. 

Det kan betyde, at man på sigt vil kunne deltage i den nordamerikanske VM-kvalifikation, hvis det lykkes, og ansøgningen er allerede sendt afsted. 

Grønland er derfor i gang med at opbygge et landshold, og i fredags fik mandskabet en unik mulighed for at spille mod Kosovos U21-landshold i Tyrkiet, da begge hold var på træningslejr. 

Kosovos U21-landshold bestod også af flere A-landsholdsspillere, der var blevet siet fra til Nations League-opgøret mod Nordirland.

Det hele endte med en 1-0-sejr til Kosovos U21-hold. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Kosovo U21 -Grønlands landstræner jubler efter nederlag: Kæmpe sensation
Foto: Grønland

Normalt er man ikke ellevild, når man har tabt en fodboldkamp, men det ser anderledes ud for den grønlandske landstræner Morten Rutkjær. 

Han siger til bold.dk, at resultatet er en kæmpe bedrift for Grønland. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Succeskriteriet var, at det ville være fantastisk, hvis de ikke scorede de første ti minutter. Det handler om de små succesoplevelser for vores landshold. Så gik der ti minutter, og så kom vi til pause. Vi var helt oppe at køre. Vi havde også den største chance i første halvleg, så det var fuldstændig vanvittigt. De blev megafrustrerede, og vi kæmpede bare. 

- Jeg er målløs over, at vi præsterede så godt, men de scorede så 13 minutter før tid, og så blev kampen 1-0. Det er en kæmpe sensation, at vi i den her opbyggelsesfase, som vi er i nu, kan præstere så godt et resultat. Det er fuldstændig vanvittigt, siger Morten Rutkjær til bold.dk, der tilføjer, at der var tale om Grønlands største kamp nogensinde. 

Han håber, at Grønland kan møde flere gode modstandere, inden det store mål kommer til sommer i form af Island Games.  

14 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0