2022-10-05 09:27:48

Gyldent gensyn: Da FCK afviste Haaland

Erling Haaland talte i 2017 med Brøndby og FC København. Det var tættest med FCK, men nogle i klubben var i vejen. Genlæs bold.dk's interview med Alfie Haaland her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 3. runde

FT

MCI

5 - 0

FCK

bold.dk talte i 2020 med Erling Haalands far om interessen fra danske klubber, og i anledning af FCK's Champions League-brag mod Manchester City, får du her et gyldent gensyn.

Troels Bech udtalte for nyligt, at Brøndby i 2017 var i dialog med Erling Haaland om en aftale, men den norske angriber var tættere på FCK end på Brøndby.

Dortmund-spilleren har i denne sæson været en af de varmeste angribere i Europa, og hans far, Alfie Haaland, også kendt som Alf-Inge Haaland, bekræfter over for bold.dk, at der var dialog med begge de danske storklubber.

- Både Brøndby og FCK var interesserede. Det var lidt tilfældigt, at vi besøgte Brøndby, men det var den første klub, som tog kontakt til os, siger Alfie Haaland til bold.dk. 

- Jeg tror, at både Brøndby og FCK ville have været fine klubber for Erling. Man skal også huske, at København ligger tættere på Stavanger, end Molde gør. 

Artiklen fortsætter efter billedet

International -Gyldent gensyn: Da FCK afviste Haaland
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

- Men det blev Molde, hvilket i høj grad var på grund af Ole Gunnar Solskjær, og at klubben bruger mange unge spillere.

Nogle i FCK ville ikke have Haaland

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alfie Haaland forklarer til bold.dk, at interesseren primært var konkret hos Ståle Solbakken og FCK, men at københavnernes tilbud og planer med den unge angriber ikke var gode nok.

- Vi valgte at have nogle træninger med FCK, men det blev ikke til mere. Vi havde en snak med Ståle, men det blev aldrig konkret i forhold til en kontrakt.

- Ståle var træner for førsteholdet, men som jeg forstod det, var det ikke aktuelt for Erling at blive en del af førsteholdstruppen. Der var kræfter i klubben, som ville have ham, men der var andre, som vurderede det anderledes.

- FCK var og er en fin klub, som vi ønsker al mulig held og lykke, men Molde præsenterede et bedre oplæg, og vi valgte at gå videre med dem - blandt andet fordi han blev en del af førsteholdstruppen hos dem, siger Haaland til bold.dk. 

Efter to sæsoner i Molde skiftede Erling Haaland videre til Red Bull Salzburg i januar 2019, hvor han efter bare et enkelt år blev solgt til Dortmund.

Den nu 19-årige angriber har siden januar 2019 spillet 38 kampe for Red Bull Salzburg og Dortmund og scoret utrolige 41 mål, blandt andet ti mål i otte Champions League-kampe. Han debuterede for det norske landshold i efteråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

bold.dk har været i kontakt med FCK, som ikke ønsker at kommentere på Alfie Haalands udtalelse, men henviser til tidligere udtalelser fra Ståle Solbakken, hvor FCK-manageren blandt andet har erkendt, at FCK burde have gjort mere for at hente angriberen. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 3. runde

FT

MCI

5 - 0

FCK

12 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0