EM -Hamsik blev helten i slovakisk sejr
2016-06-15 16:49:45
Foto: Getty Images

Hamsik blev helten i slovakisk sejr

Slovakiet slog Rusland 2-1 da de to hold tørnede sammen onsdag eftermiddag.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 2. runde

FT

RUS

1 - 2

SVK

32'
0 1
Vladimir Weiss
Mål
45'
0 2
Marek Hamsik
Mål
80'
1 2
Denis Glushakov
Mål

Marek Hamsik blev med en assist og et mål den helt store helt, da Slovakiet onsdag eftermiddag slog Rusland med 2-1 ved EM i Frankrig – et kampudfald, som ingen havde regnet med efter den første halve time.

Rusland satte sig nemlig på sagerne fra start. Kampens første store chance tilfaldt dog Slovakiet efter cirka 10 minutter, da Marek Hamsik fyrede af fra distancen. Napoli-spilleren fik dog givet lidt for meget gas og sendte bolden en halv meters penge over mål.

Herefter intensiverede Rusland presset. Vi skulle dog hen til det 28. minut, før russerne kom helt tæt på. Fedor Smolov hamrede fladt på mål, og bolden sneg sig snært forbi den ene opstander.

Efter 32 minutter vendte kampen dog på hovedet. Marek Hamsik lagde en fremragende aflevering frem i dybden til Vladimir Weiss. Midtbanespilleren tog et træk tilbage i banen, snød to russere og lagde bolden over i det lange hjørne – og så var slovakkerne foran.

Lige inden pausen var Hamsik igen på spil. Han modtog bolden i den ene side af russernes felt, tog et træk tilbage og bankede den via modsatte stolpe i mål – og så kunne Slovakiet, lidt overraskende, gå til pause med en 2-0-føring.

Rusland sad fortsat på bolden i anden halvleg, men de formåede længe ikke for alvor at komme i nærheden af det slovakiske mål.

Først efter 66 minutter kom de rigtig tæt på, da Fedor Smolov først fik afsluttet, hvorefter Denis Glushakov uden held forsøgte sig på riposten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Glushakov havde mere held i sprøjten efter 81 minutter. Oleg Shatov lagde en bold ind i hovedet på en fremstormende Glushakov, som stille og roligt lagde bolden over i det lange hjørne til 2-1.

Herefter lagde Rusland et tungt, tungt pres på slovakkerne, som gang på gang lossede bolden langt frem ad banen, når de fik fisket den ud af russernes besiddelse - og det gjorde rimelig effektivt. I hvert fald fik Rusland aldrig scoret, og Slovakiet vandt dermed 2-1.

Rusland har dermed fortsat et point, mens Slovakiet nu har tre point. Gruppens øvrige hold, England og Wales, møder hinanden torsdag.


Foto: Getty Images
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 2. runde

FT

RUS

1 - 2

SVK

32'
0 1
Vladimir Weiss
Mål
45'
0 2
Marek Hamsik
Mål
80'
1 2
Denis Glushakov
Mål

17 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0