2022-11-30 12:54:01

Hareide: Eriksen, Schöne og Jørgensen var vores sikre kort

Åge Hareide ser i et interview med Discovery+ tilbage på den dramatiske VM-kamp mod Kroatien, der endte i straffesparkskonkurrence.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

For fire år siden blev Danmarks VM-drøm slukket, efter tre spillere misbrugte fra ellemeterpletten i ottendedelsfinalen mod Kroatien.

Både Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen brændte, men det var ellers netop de tre skytter, som daværende landstræner Åge Hareide betragtede som sikre kort.

I et interview med Discovery+ ser han tilbage på straffesparkskonkurrencen.

- Jeg vidste, at jeg havde rutinerede mænd på holdet. Christian sparkede jo for os igennem hele kvalifikationen, og Nicolai sparkede for Feyenoord og Lasse Schöne for Ajax, så der havde vi tre sikre kort. Pudsigt nok var det de tre, der brændte.

- Simon Kjær meldte sig selv, og så havde vi Krohn-Dehli som en rutineret mand med en rolig fod, så vi skiftede ham ind for at sparke straffe, fortæller Hareide.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Hareide: Eriksen, Schöne og Jørgensen var vores sikre kort
Foto: Darren Staples/Reuters/Ritzau Scanpix

Nordmanden fortæller også om udvælgelsen af skytter.

- Vi undersøgte, hvem der helt sikkert ikke ville skyde. Det var vigtigt at finde ud af det, for man kan ikke presse spillerne til det. De skal ville selv, og så bestemte vi rækkefølgen ud fra det, siger Åge Hareide.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se en del af interviewet i toppen af artiklen.

Danmark har onsdag eftermiddag chancen for at spille sig i endnu en VM-ottendedelsfinale, når Australien er modstanderen i sidste gruppekamp i Qatar.

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 3. runde

FT

AUS

1 - 0

DAN

12 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce