2022-03-31 06:30:02

Heerenveen-dansker: Ikke optimalt i FCM

FC Midtjyllands Nicolas Madsen har stor succes hos Heerenveen, hvor han har fået en masse spilletid på en lejeaftale. Han nyder at være en vigtig del af et hold, som ikke var tilfældet i FCM.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Æresdiv. - 28. runde

FT

SPA

1 - 1

HEE

Velkommen til Holland, nu skal du i aktion.

Sådan var det stort set, da Nicolas Madsen blev sendt til hollandske Heerenveen på en lejeaftale fra FC Midtjylland, og siden da har han braget igennem i Æresdivisionen.

Han har nemlig siden sin debut startet inde i hele 20 ud af 22 kampe, selv om han ikke blev fundet god nok til midtjydernes Superliga-mandskab.

Madsen fortæller da også til bold.dk, at starten blandt tulipaner og træsko gik overraskende hurtigt.

- Det er klart gået hurtigere, end hvad jeg havde forventet. Jeg kommer derned en fredag og har første træning, og så ender jeg med at starte inde allerede om søndagen og spiller 90 minutter, så det gik stærkt.

- Jeg kendte jo dårligt nok navnene på mine medspillere, så det gik meget hurtigt. Jeg har generelt fået en virkelig god start i Heerenveen, hvor jeg især præsterede godt i efteråret med resten af holdet. Her spillede jeg virkelig mange gode kampe. 

I foråret er det gået en smule den anden vej for Madsen og resten af Heerenveen-madskabet, men når han ser tilbage på sit udlandsophold, har det været en stor succes.

Artiklen fortsætter efter billedet

International -Heerenveen-dansker: Ikke optimalt i FCM
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

- Vi har som hold døjet lidt med det i foråret, hvor der desværre har været flere mindre gode kampe. Men jeg har da også haft flere gode præstationer, som jeg selvfølgelig vil bygge videre på.

- Hvis jeg ser overall på min start, er det gået rigtig godt for mig i Heerenveen indtil videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Skulle af med FCM-prædikat

Nicolas Madsen var kørt fast i FC Midtjylland, hvor han ikke var blandt cheftræner Bo Henriksens foretrukne.

Han sad derfor bare og varmede bænken på MCH Arena, men en snak med U21-landstræner Jesper Sørensen fik ham dog til at tage skridtet ud i Europa.

- Jeg havde en rigtig god snak med Jesper og Steffen (Højer, red.). om, at det var vigtigt for mig at finde en ny klub med nye mennesker og ny kultur, så jeg kunne starte helt forfra.

- Når du kommer til en ny klub, kan du jo nærmest selv vælge, hvem du vil være. Du kan starte fra scratch. I FCM var jeg i seks år, hvor jeg havde et prædikat, som var meget svært at komme af med. 

Den nye begyndelse for Madsen har derfor været god efter en svær tid i FC Midtjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har virkelig hjulpet mig Holland, at jeg har kunnet starte for ny. Jeg har taget det positive mind-set på dernede. Det er jo ingen hemmelighed, at man bliver mere og mere negativ, når tingene ikke lige går, som man havde forventet eller håbet på.

- Det har ikke været optimalt for mig at sidde på bænken hos FC Midtjylland, og nu har jeg så været ude og virkelig fået blod på tanden for at være en vigtig del af et hold, og det har jeg været glad for.

Intet fokus på fremtiden

Nicolas Madsen vender efter planen retur til FC Midtjylland til sommer, når lejeaftalen udløber med Heerenveen, men selv om han har imponeret i det hollandske, har der ikke været tale om en forlængelse.

- Lige nu er jeg superglad for at være i Heerenveen og være med på U21-landsholdet. Så er der stadig syv kampe tilbage i Holland, så jeg ved faktisk ikke, hvad planen er.

- Jeg har lært, at jeg skal være i nuet i stedet for at hele tiden at tænke på, hvad der skal ske i fremtiden. Det kan hurtigt ende med at påvirke en negativt med blandt andet ens præstationer, da man løber rundt med de forkerte tanker på banen.

- Jeg ved faktisk ikke, om Heerenveen vil have mig på en fast aftale. Jeg har et tæt samarbejde med min agent, som tager sig af den slags, så jeg i stedet kan koncentrere mig om fodbolden.

Madsen udelukker dog ingen ting i forhold til karrieren efter sommerferien, men han går dog efter et sted, hvor han fortsat kan have en vigtig rolle, som det er tilfældet i Heerenveen.

- Det er klart, at det vil jeg jo gerne blive ved med at have, også efter sommer. Jeg har større ambitioner end Heerenveen og FC Midtjylland, da jeg gerne vil se, hvor langt jeg kan drive min karriere.

- Om det så bliver i FCM, Heerenveen eller noget helt tredje i næste sæson, det ved jeg ikke lige nu.

- Vi tager en status til sommer, og så har jeg forhåbentlig haft ti gode måneder i Heerenveen med en masse ny erfaring fra både på og uden for banen, lyder det fra Nicolas Madsen til bold.dk.

Nicolas Madsen var med i U21-landsholdets 1-1-kamp mod Belgien, hvor han måtte udgå med en skade.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Æresdiv. - 28. runde

FT

SPA

1 - 1

HEE

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0