2022-06-06 16:32:01

Hjulmand hylder Rangnick: En stor inspiration

Kasper Hjulmand står mandag aften for første gang over for Ralf Rangnick, som er en stor inspiration for den danske landstræner. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Nations L. A - 2. runde

FT

ØST

1 - 2

DAN

Når Danmark mandag aften møder Østrig i Nations League, bliver det for landstræner Kasper Hjulmand også et møde med en stor inspirationskilde.

Hjulmand har nemlig stor respekt for Østrigs landstræner Ralf Rangnick.

Rangnick var senest i Manchester United og har en fortid i flere tyske klubber, og Hjulmand er fan af Rangnicks måde at arbejde på.

- Jeg har stor respekt for Rangnick. Han er en stor inspiration for en masse trænere og har været det i lang tid. Jeg ved, at han kommer til at udrette store ting med denne gruppe østrigske spillere, som har et stort potentiale, siger Hjulmand, 

- Rangnick har også inspireret mig. Han er en af hovedtænkerne bag den meget aggressive måde at spille sit presspil og fodboldspil på.

- Det er sjældent, at der i fodbold bliver opfundet noget nyt, men det kan sættes sammen på nye måder, og Rangnick har længe været en af hovedtænkerne bag noget, som har inspireret andre.

Artiklen fortsætter efter billedet

UEFA Nations League A -Hjulmand hylder Rangnick: En stor inspiration
Foto: Lisa Leutner/Reuters/Ritzau Scanpix

- Jeg har selv været træner i Tyskland, hvor alle hold er fantastiske til omstillingsspil, hvad end det er, når de taber eller vinder bolden. Det omstillingsspil har inspireret mange, inklusiv mig selv.

- Nogle gange lyder det som om, at det her er det første sted, det kommer fra, men det var der også med totalfodbolden i Holland i 70’erne og før det i Ukraine, så der har før været højt presspil, men der er ingen tvivl om, at han har inspireret mange trænere, specielt i Tyskland, men så har det spredt sig derfra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ralf Rangnick tog over som landstræner for Østrig for få uger siden, men Hjulmand mener, at han allerede havde fået sat et aftryk på holdet i debuten, hvor Østrig slog Kroatien med 3-0 på udebane.

Hjulmand ved, at der venter en stor opgave i mandagens kamp. 

- Man har omgående kunnet se Rangnicks idéer i holdets spil. Når man ved, hvad han står for, er det åbenlyst, og det næste år eller to vil man i højere og højere grad se hans høje presspil på holdet. Det forlanger han af sine spillere. 

- Vi ved, at vi møder et hold med stor intensitet i presspillet, som altid har mange spillere centralt i banen, mange intense løb og så højt pres som muligt, siger Hjulmand.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Nations L. A - 2. runde

FT

ØST

1 - 2

DAN

2 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0