2022-09-13 14:44:24

Hjulmand om Braithwaites Barca-afsked: Mærkeligt at presse en spiller ud

Landstræner Kasper Hjulmand jubler over den start, som Martin Braithwaite har fået i Espanyol, men han giver dog ikke meget for klubber, som forsøger at presse spillere ud af deres kontrakter. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 2. runde

FT

BMU

2 - 0

BAR

Kasper Hjulmand har tirsdag udtaget sin trup til de kommende landskampe i Nations League, og her kunne man igen finde Martin Braithwaites navn.

Danskeren er netop kommet igennem en turbulent tid, hvor han ikke fik lov til at spille hos FC Barcelona, men i sidste øjeblik fik han en aftale på plads med rivalerne fra Espanyol.

Landstræner Hjulmand blev på tirsdagens pressemødet spurgt ind til, hvordan han har det med den måde, som Barcelona valgte at behandle Braithwaite på.

- Jeg bryder mig ikke om spillere, som forsøger at tale sig ud af kontrakter. Men jeg bryder mig heller ikke om klubber, som forsøger at gøre det samme med nogle kontrakter, som de selv har indgået med spillere. 

- Sådan har jeg altid haft det. Jeg har altid brugt de bedste spillere, fordi vi som klub har lavet en aftale med spilleren, og den holder vi. Men jeg kender jo ikke alle de ting, som der er foregået i den konkrete sag. Der er altid mere mellem himmel og jord, end det man kan læse. 

Artiklen fortsætter efter billedet

UEFA Nations League A -Hjulmand om Braithwaites Barca-afsked: Mærkeligt at presse en spiller ud
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Jeg siger bare, at det er min grundlæggende holdning, og jeg synes, at det er mærkeligt, hvis man forsøger at gøre noget andet, lyder det fra Hjulmand.

Hjulmand hylder Braithwaite-start

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landstræneren var dog i den grad imponeret over, hvordan Martin Braithwaite har arbejdet sig igennem krisen, og det har nu båret frugt i Espanyol-trøjen.

Her er Braithwaite med det samme blevet fast mand, hvor han endda har fået scoret to mål i to kampe, og det har skabt stor glæde hos Hjulmand.

- Hans start har været fantastisk. Jeg kan notere mig, at der er mange efter Martin, men prøv at tænk på, hvad det siger om ham, at han i sin første kamp spiller 85 minutter. Det viser, hvor meget han gør ud af at træne, og hvor meget han gør ud af sit liv og karriere.

- Et godt signal til alle unge spillere er, at det er godt at dagdrømme og drømme stort, men hvis du ikke lægger hårdt arbejde i det, så bliver det ved dagdrømmeri. 

- Så Martin knokler og har fået en god start. Han har spillet to kampe fra start og scoret to mål. Det er imponerende.

Hjulmand tilføjer, at han har haft samtaler med Braithwaite over sommeren, hvor det blev gjort klart, at hvis den offensive spiller skal med til VM, så måtte han have nogle minutter i benene, og det kunne ikke ske i Barca.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har snakket sammen om, at det har været afgørende, at han fik spilletid. Så hvis han var blevet hængende i Barcelona og ikke fået spilletid, så havde han ikke været i spil til VM. 

- Det ser ud til, at det er et rigtig godt skifte. Martin befinder sig et godt sted, så alt i alt er det positivt, udtaler Kasper Hjulmand.

Artiklen fortsætter efter indholdet

CL - 2. runde

FT

BMU

2 - 0

BAR

7 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0