Sydbank Pokalen -Hurtige Brøndby-mål fældede Marienlyst
2017-03-08 19:33:44
Foto: Getty Images

Hurtige Brøndby-mål fældede Marienlyst

Fire Brøndby-mål på 14 minutter var onsdag aften nok til at nedlægge 2. divisionsmandskabet Marienlyst med 4-1 i DBU Pokalens ottendedelsfinale. Dermed er Brøndby i kvartfinalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 4. runde

FT

MAR

1 - 4

BIF

20'
0 1
Rodolph Austin
Mål
24'
0 2
Svenn Crone
Mål
32'
0 3
Kamil Wilczek
Mål
34'
0 4
Zsolt Kalmár
Mål
37'
1 4
Esben Petersen
Mål på straffe

Marienlyst var på en særdeles svær opgave, da de onsdag aften var på besøg på Brøndby Stadion i DBU Pokalens ottendedelsfinale.

Fynboerne havde egentlig hjemmebanefordelen, men havde valgt at give den til Brøndby, som i dagens anledning gav debut til finske Paulus Arajuuri i midterorsvaret og ghanesiske Adam Kwarasey i kassen.

2. divisionsmandskabet gav debut til Peter Vestergaard, som efter bare en enkelt dag i truppen var at finde i målet i stedet for langtidsskadede Jeppe Kirk.

Og Vestergaard skulle få nok at se til. Allerede efter fire minutter brændte det alvorligt på, da Svenn Crone lagde en flad bold ind foran mål - det løb dog ud i sandet, og Vestergaard kunne ånde lettet op.

Efter 16 minutter viste Marienlyst prøvelser på deres kunnen. Jonas Hansen brød igennem i højresiden og sendte en flad bold ind i feltet - der var dog ingen til at afslutte.

Og så begyndte målene ellers at hagle ind. Efter 20 minutter fik Brøndby frispark i højre side af banen. Hany Mukhtar smækkede bolden i feltet, hvor Rodolph Austin steg op og headede den i kassen med stor kraft.

Kort efter forsøgte Christian Nørgaard sig med et langskud, men måtte se bolden snige sig lige over mål. Tre minutter senere var der dog bingo. Svenn Crone moste sig igennem Marienlyst-forsvaret og hamrede sit første Brøndby-mål i kassen.

Efter 32 minutter var Kamil Wilczek på pletten, da han skovlede en løs bold i kassen til 3-0. Og bare to minutter senere stod det 4-0. Debutanten Peter Vestergaard leverede en sløj aktion og serverede bolden til Christian Nørgaard, der lagde den fladt ind foran, hvor den endte hos Zsolt Kalmar, som skovlede den i nettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minuttet efter var der ballade i Brøndby-forsvaret. Paulus Arajuuri nedlagde Timmi Johansen, og så kunne Esben Petersen ellers sætte bolden i kassen på straffespark - dermed gik de to hold til pause med 4-1 på tavlen.

Brøndby fortsatte i et lidt lavere tempo i anden halvleg, hvor Gustaf Nilsson blev sat på banen i stedet for Kamil Wilczek. Og netop Nilsson kom efter 57 minutters spil frem til en stor chance efter oplæg fra Kliment - svenskeren mistimede dog sin afslutning, som røg forbi mål.

Marienlyst viste også tænder i anden halvleg. Efter omtrent 67 minutters spil var Anders Kolind tæt på at nå frem til et indlæg, men kom en tand for sent, og Brøndby fik reddet kastanjerne ud af ilden.

Et par minutter senere forsøgte Jan Kliment sig fra tæt hold, men Peter Vestergaard diskede op med en god refleks-redning. Også Gustaf Nilsson forsøgte sig fra fri position, men Vestergaard kom godt ud og lukkede ned.

Generelt faldt tempoet yderligere i den sidste del af anden halvleg. Brøndby var klart mest i boldbesiddelse, men de fremadrettede aktioner var tandløse, og dermed endte anden halvleg uden mål.

Brøndby-spillerne kunne dermed række armene i vejret og fejre, at de nu er i DBU Pokalens kvartfinale med en 4-1-sejr over Marienlyst.


Foto: Getty Images
Artiklen fortsætter efter indholdet

Pokalen - 4. runde

FT

MAR

1 - 4

BIF

20'
0 1
Rodolph Austin
Mål
24'
0 2
Svenn Crone
Mål
32'
0 3
Kamil Wilczek
Mål
34'
0 4
Zsolt Kalmár
Mål
37'
1 4
Esben Petersen
Mål på straffe

7 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce