2022-05-14 07:00:00

Ingvartsen får skideballer af Svensson på tysk

Marcus Ingvartsen nyder at spille i Mainz under Bo Svensson, der forlanger meget af sine spillere og ikke er bange for at give en skideballe, som foregår på tysk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Bundesliga - 34. runde

FT

MAI

2 - 2

EFR

Bo Svensson imponerer som træner i Mainz, som han på fornem vis førte til overlevelse i sidste sæson og nu på Bundesligaen-sæsonens sidste spilledag kan ende på ottendepladsen med.

På nærmeste hold oplever Marcus Ingvartsen, hvordan Svensson er som træner, og hvad han gør.

- Bo har ligesom prøvet at få lagt det der fundament i vores organisation. Vi er ubehageligt hårde at spille mod i forhold til vores pres og måde at lukke målet af på.

- Løbende igennem sæsonen har vi også prøvet at bygge flere lag på, og jeg synes, han er rigtig god til at mærke timingen omkring det, fortæller Ingvartsen til bold.dk.

Svinere på tysk

Bo Svensson var også som aktiv fodboldspiller i Tyskland, og det er man ikke i tvivl om.

Artiklen fortsætter efter billedet

Bundesliga -Ingvartsen får skideballer af Svensson på tysk
Foto: Heiko Becker/Reuters/Ritzau Scanpix

- Han har da nogle tyske ting, og man kan godt mærke, han har været en del i Tyskland. Han forlanger rigtig meget på træningsbanen og har en konstruktiv måde at gøre tingene på og få alle til at se ideerne og presse os selv i løbet af ugen.

- Det er noget, han har meget fokus på og snakker meget om. Vores energiniveau er det, han står meget for og prøver at bringe ind i os som hold, siger Ingvartsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bo Svenssons høje krav til spillerne betyder også, at den danske cheftræner godt kan finde ud af at give en skideballe, når det er nødvendigt.

- Haha, ja det kan han da bestemt. Han har selv spillet i Tyskland, så han kender mentaliteten og ved, hvordan det skal gøres. Når det ikke bliver gjort ordentligt, eller der ikke er intensitet nok, kommer han og siger det. Der holder han ikke igen.

Får du den så på dansk eller tysk?

- Det er ren tysk. Han kører det hele på tysk, så jeg bliver bliver svinet lidt på tysk, hvis det er det, der er brug for, fortæller Ingvartsen med et smil.

Ingvartsen har spillet i Tyskland siden skiftet fra Genk til Union Berlin i 2019, og det tyske sprog er ikke længere nogen stor udfordring.

- Jeg begynder at komme rigtig godt med. Forståelsen og det er der, og i forhold til selv at snakke prøver jeg det så meget som muligt. Det går bedre og bedre hele tiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fortryder intet

Marcus Ingvartsen forlod FC Nordsjælland som en stor profil i 2017 for at rykke til belgiske Genk, hvor han efter en fin sæson og en mindre god skiftede til Union Berlin to år senere.

I Berlin blev han forsøgt omskolet til midtbanespiller, men er nu tilbage som angriber i Mainz. Når Ingvartsen ser tilbage på sine karrierevalg, fortryder han ingen af dem.

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg er glad for de valg, jeg har taget. Genk-skiftet, følte jeg 100 procent, var det helt rigtige. Da det så ikke fungerede helt som håbet, kunne jeg komme til Union, som også var et super skifte for mig.

- Jeg spillede en masse og fik en masse Bundesliga-kampe, så jeg har absolut ikke fortrudt noget. Man kunne have håbet, at jeg fra Nordsjælland til Belgien kunne være fortsat, og at det hele havde spillet, men sådan er det jo altid.

- Jeg har været meget tilfreds med mine skridt, siger Marcus Ingvartsen til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Bundesliga - 34. runde

FT

MAI

2 - 2

EFR

Denne artikel kan ikke kommenteres

annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0