2. Division -Jammerbugt om profil-afgang: Ikke tilfældigt
2020-07-08 08:10:01
Foto: Rasmus Lykke, lokalupdate.dk

Jammerbugt om profil-afgang: Ikke tilfældigt

Det er ikke længere tilfældigt, at Jammerbugt FC sender spillere til større klubber, siger cheftræner Bo Zinck, der er tilfreds med klubbens arbejde med unge spillere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jammerbugt FC har de seneste uger sendt de to profiler Emil Kobberup og Zander Hyltoft til en højere hylde i form af 1. divisionsklubben Vendsyssel.

Det er langt fra første gang, at Jammerbugt sender en spiller til en større adresse, og det betyder meget for klubben.

- Det betyder meget. Det har været en regelmæssig tendens, der hvor jeg har været træner, at vi har sendt spillere videre, og mange af dem begår sig også i fuldtidssetups nu, siger cheftræner Bo Zinck til bold.dk.

- Det betyder, at der er mange, der holder øje med spillere i vores klub. De ved, hvad der bliver gjort for spillerne i klubben; det er en slags godkendelsesstempel.

- Vi vil gerne have unge spillere ind, der vil noget mere. Dem skal vi nok hjælpe derhen, så de kan komme af sted til større klubber. Vi har jo gavn af dem, så længe de er her og giver alt for klubben.

- Vendsyssel har været lidt bedre til at tage dem før andre klubber, og det er jo godt arbejde af dem, siger Zinck.

Stærk venstreback står på spring
Jammerbugt-træneren mener ikke længere, at det er tilfældigt, at klubben sender spillere videre - det er på grund af det gode håndværk, som spillerne lærer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke længere tilfældigheder, vil jeg sige, og der kommer flere i fremtiden. De næste er allerede på spring.

- Vi har flere profiler, der inden for det næste halvandet år bør kunne komme videre til en topklub i 1. division eller et Superliga-setup.

Regner du med at miste flere spillere til større klubber allerede denne sommer?

- Det ved vi ikke på grund af corona. Der er en enkelt, der er helt klar lige nu, men der har ikke været noget bud. Vores venstreback Mads Larsen har gjort det helt fantastisk og er ekstremt dygtig offensivt.

- Han er 2. divisions klart bedste venstreback, synes jeg. Det er lidt overraskende, at vi ikke har modtaget noget på ham endnu. 

- Vi har mange unge på vej, og det er en del af vores DNA at ville sende spillere videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jammerbugt har en tredelt strategi i forhold til at hverve spillere, men målet er i alle tre tilfælde at sende dem videre i fødekæden, når de er klar.

- Én af strategierne er at rykke spillere op fra vores egen ungdomsafdeling, og en anden er vores tætte samarbejde med AaB, hvor mange af de U19-spillere, der ikke skal være hos dem, kan komme hos os.

- Derudover er der den procentdel af spillere, der bliver sorteret fra i andre klubber, eksempelvis i 1. division. Spillere, der må træde et skridt tilbage, for igen at kunne træde fremad, siger Bo Zinck.

De seneste år har Jammerbugt FC sendt spillere som Søren Reese, Quincy Antipas, Conor O'Brien og Nikolaj Lyngø videre til større klubber.


Foto: Rasmus Lykke, lokalupdate.dk

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce
annonce
0