2021-09-03 21:10:35

Jesper S. debuterede som U21-chef: Specielt

Jesper Sørensen stod fredag aften i spidsen for U21-landsholdet for første gang, da det blev 1-1 mod Grækenland. En meget speciel oplevelse, kalder cheftræneren det. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Venskabskampe U-21 - 1. runde

FT

DAN

1 - 1

GRÆ

7'
1 0
Gustav Isaksen
Mål
56'
1 1
Fotis Ioannidis
Mål

I slutningen af august blev Jesper Sørensen udpeget som cheftræner for det danske U21-landshold, som han overtager fra Albert Capellas. 

Fredag aften spillede holdet sin første kamp under hans ledelse, da det blev 1-1 i en testkamp mod det græske U21-landshold. Det var en meget speciel oplevelse for Jesper Sørensen, fortæller han til bold.dk. 

- Det var specielt. Det er noget, jeg har set frem til. Jeg synes, det er en god gruppe af spillere, vi har at arbejde med. De har været virkelig gode her i den første del af lejren og har trænet rigtigt godt.

- Jeg har også kunne mærke en enorm energi fra spillerne både på og udenfor banen. De vil også rigtigt gerne blive gode sammen, og det håber jeg, at jeg kan hjælpe dem med at blive. 

Danmark kom tidligt foran på mål af Gustav Isaksen, men indkasserede udligningen efter pausen. Trods det ikke blev til sejr, så var der masser at tage med fra kampen. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Venskabskampe U21 -Jesper S. debuterede som U21-chef: Specielt
Foto: DBU

- Jeg synes, det var meget udbytterigt at se mod en rigtig god græsk modstander, hvor alle spillere kom i spil. Vi havde rigtigt gode momenter i spillet og gode chancer, som vi ikke fik udnyttet helt. Det var fint og spillerne fik vist sig rigtigt godt frem.

Kampen var dermed også første mulighed for at sætte sit præg på holdet for Jesper Sørensen, der dog ikke ønsker at snakke om, hvordan hans U21-landshold skal se ud. Det handler om, hvordan det danske U21-landshold skal se ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man skal ikke kunne se, at det er mit U21-landshold. Man skal kunne se, at det er det danske U21-landshold. Det er det vigtigste. Vi vil gerne have et udtryk, hvor vi spiller fremad og går efter at score det næste mål. 

- Vi skal være angrebsivrige, samtidigt med vi beskytter os selv. Det vigtigste er at vinde fodboldkampe, men vi vil også gerne gøre det på en måde, hvor folk har lyst til at se os og komme igen, når de har set os en gang.

Mads Hermansen sad ude med overanstrengelse

Brøndby-keeper Mads Hermansen er udtaget til denne landsholdssamling, ligesom han allerede var det under Albert Capellas. 

Derfor var der nok mange, der havde forventet, at han ville starte i kassen, men han sad ude. Det var der dog en naturlig forklaring på.

- Mads mødte ind med noget overanstrengelse, så vi havde valgt at se bort fra ham til dagens kamp.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jesper Sørensen skiftede ellers hele bænken ind i pausen - pånær Nikolas Dyhr og Wahid Faghir, der først kom ind i løbet af anden halvleg. 

- Hvis jeg skal knytte en kommentar til de to, der først kom ind i anden halvleg, så har Nikolas Dyhr haft problemer med sin fod.

- Faghir har haft en meget begivenhedsrig uge, så jeg valgte at give ham lidt mindre spilletid. Med alt det han har oplevet den seneste uge, så tænkte jeg, at vi passer lidt bedre på ham, forklarer U21-landstræneren til bold.dk.

Danmark møder Kasakhstan tirsdag på udebane i den første EM-kvalifikationskamp.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Venskabskampe U-21 - 1. runde

FT

DAN

1 - 1

GRÆ

7'
1 0
Gustav Isaksen
Mål
56'
1 1
Fotis Ioannidis
Mål

2 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce