2021-12-09 20:36:32

Kæmpe triumf: Randers er videre i Europa

Randers FC tabte 0-1 til AZ Alkmaar, men er videre i Conference League, da Cluj samtidig slog Jablonec med 2-0.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 6. runde

FT

CFR

2 - 0

JAB

45'
1 0
Gabriel Debeljuh
Mål
82'
2 0
Gabriel Debeljuh
Mål

ECL - 6. runde

FT

ALK

1 - 0

RAN

87'
1 0
Thijs Oosting
Mål

Randers FC gæstede torsdag aften AZ Alkmaar i Conference League, hvor kronjyderne skulle forsvare andenpladsen i gruppen og sikre en billet videre i turneringen.

En sejr ville under alle omstændigheder sikre Randers andenpladsen, men uafgjort og nederlag kunne være nok, hvis Jablonec maksimalt hentede ét point mod bundproppen Cluj.

Danske Peter Vindahl var som vanligt mellem stængerne for AZ Alkmaar, mens Randers måtte undvære topscorer Stephen Odey på grund af karantæne.

I stedet startede Vito Hammershøy-Mistrati og Alhaji Kamara i front, mens også anfører Erik Marxen var tilbage i startopstillingen for Randers.

Hjemmeholdet kom bedst fra land, og Patrik Carlgren måtte diske op med flere store redninger i første halvleg.

Efter få minutter spillet blev Jesper Karlsson stukket alene i dybden, men han prikkede bolden forbi mål. Kort efter parerede Carlgren så et hårdt forsøg fra Fredrik Midtsjø væk, inden han greb Albert Gudmundssons hælafslutning.

Artiklen fortsætter efter billedet

Conference League -Kæmpe triumf: Randers er videre i Europa
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Randers havde svært ved at skabe noget offensivt i kampens indledning, hvor alt foregik på hollændernes præmisser.

Med en halv time spillet fik Mistrati dog afsluttet, men hans flugter gik langt over mål, selvom han ellers havde tid til en mere kontrolleret afslutning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Randers kom lidt bedre med mod slutningen af halvlegen, hvor Simon Piesinger var tæt på en stor chance efter hjørnespark, men på kanten af det lille felt blev han akkurat bremset af Bruno Martins Indi.

I stedet fik Alkmaar en stor chance kort før pausen efter et godt kombineret angreb, der endte hos Jesper Karlsson, men han tabte duellen mod Carlgren, og derfor stod det 0-0 ved pausen.

Her kunne Randers-lejren tjekke livescore og se, at Cluj var kommet foran kort før pausen, og dermed var kronjyderne aktuelt videre i Conference League.

Anden halvleg startede som første halvleg: Med AZ Alkmaar i et markant pres. Hollænderne fik dog ikke udbytte af den gode start, og herefter dalede tempoet.

Med 25 minutter igen var Mistrati ganske tæt på et forrygende mål, da han i feltet forsøgte med et saksespark, der faktisk var et fint forsøg – bolden gik dog forbi mål.

Kort efter fik AZ en gigachance, da Jesper Karlsson tæmmede bolden flot i feltet, vendte rundt og flugtede kuglen meget snert forbi stolpen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AZ Alkmaar havde massivt overtag i boldbesiddelsen, og mod slutningen sendte de et par unge spillere i aktion til fordel for blandt andre Jesper Karlsson, der havde været en stor trussel mod Randers.

Med knap ti minutter tilbage kunne Randers-lejren så tjekke livescore igen. Cluj var kommet på 2-0, og det måtte unægtelig give et lille smil på Thomas Thomasbergs læber. Randers var på vej videre i Europa.

Randers var også på vej til at gå ubesejret igennem sit første europæiske gruppespil nogensinde, men med tre minutter igen kom AZ på tavlen.

Carlgren, der ellers havde stået en flot kamp, fumlede på et skud fra kanten af feltet og gav en returbold, som indskiftede Thijs Oosting prikkede ind til 1-0.

Dette kom Randers ikke tilbage fra, men heldigvis for kronjyderne holdt Cluj stand og slog Jablonec med 2-0, hvorfor Thomas Thomasbergs tropper er videre i Conference League.

Artiklen fortsætter efter indholdet

ECL - 6. runde

FT

CFR

2 - 0

JAB

45'
1 0
Gabriel Debeljuh
Mål
82'
2 0
Gabriel Debeljuh
Mål

ECL - 6. runde

FT

ALK

1 - 0

RAN

87'
1 0
Thijs Oosting
Mål

74 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0