2022-09-22 22:49:01

Karakterer: For mange danskere skuffede i Zagreb

Danmark skuffede og tabte 1-2 i Zagreb. Se bold.dk's karakterer til danskerne her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kasper Hjulmands tropper missede mulighed for at sikre sig Nations League-sejren, da Kroatien torsdag overtog førstepladsen.

Det skete med en 2-1-sejr i Zagreb, hvor Danmark generelt ikke ramte niveau.

bold.dk kommer her med vores bud på, hvordan danskerne præsterede i opgøret.

Karaktererne går fra 1-10, hvor 1 er helt håbløst, mens 10 er helt exceptionelt. 5 er en middel præstation.

En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter.

Startelleveren:

Kasper Schmeichel - 5
Schmeichel blev passeret to gange, men fik ikke den nødvendige hjælp i situationerne. Målmanden tøvede ved et tidligt indlæg, men blev sjældent udfordret i første halvleg. Et par vigtige redninger efter pausen, men altså også to mål imod, som han dog var prisgivet ved.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Joachim Andersen - 4
Lidt nat og dag for Crystal Palace-stopperen. Andersen viste gode visioner i spillet fremad og var sikker med bolden selv i de pressede situationer før pausen, men skidt anden halvleg med flere fejl – blandt andet ved kroaternes 1-0-mål.

Simon Kjær - 6
Efter en alvorlig knæskade var kaptajnen tilbage og leverede, som om han ikke har været væk. Kjær var ankeret i defensiven og kom i vejen for kroaterne med flere gode indgreb. Den danske defensiv tillod dog langt flere chancer imod sig i anden halvleg, hvor Kjær gik ud efter 70 minutter.

Andreas Christensen - 4
AC har ikke spillet de seneste kampe i Barcelona og brændte ikke banen af i Zagreb. Han var ved at slippe Luka Modric helt i starten, men kom godt tilbage. Fin på bolden i første halvleg, men faldt med holdet efter pausen.

Daniel Wass - 4
Den hjemvendte Brøndby-spiller startede på bekostning af Rasmus Nissen og greb ikke chancen, da det tekniske niveau på bolden ikke var så højt, som det plejer. For mange boldtab. Ud efter en time.

Pierre-Emile Højbjerg – 5
Højbjerg spiller sjældent skidt, og det her var ingen undtagelse. Var med til at stabilisere maskinrummet og få mere kontrol på bolden efter en svær start. Flere vigtige bolderobringer, men efter pausen vandt kroaterne slaget om midtbanen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Christian Eriksen - 6
Op og ned for Eriksen i Zagreb. For mange simple fejl, der ikke kendetegner den danske stjerne, men han viste klassen med det fremragende mål kort før tid. Fin boldbehandling og et par farlige indlæg til tider, men heller ingen toppræstation.

Thomas Delaney - 5
Delaney er ude i kulden i Sevilla, men var et af få lyspunkter i første halvleg mod Kroatien. Solidt arbejde på midten og et par gode aktioner offensivt, der blandt andet skabte Joakim Mæhles store chance. Delaney blev pillet ud efter en time.

Joakim Mæhle - 4
Mæhle fik første halvlegs nok største chance, men blev reddet af keeperen. Ellers ikke meget involveret offensivt og lykkedes ikke med nok fremad. Noterede sig dog for oplægget til Eriksens flotte 1-1-mål.

Andreas Skov Olsen - 3
I Club Brugge stråler Skov Olsen, men det blev ikke overført til landsholdet i denne omgang. Flere lovende aktioner løb ud i sandet, og det blev ikke farligt fra kantspilleren, der blev brugt på toppen.

Martin Braithwaite - 3
Ikke nogen mindeværdig landskamp for Braithwaite, der ellers har fundet melodien efter skiftet til Espanyol. Blev brugt som opspilsstation og fik ikke udnyttet sine forcer med farten. Afløst af unge Rasmus Højlund efter en time.

Indskifterne:

Rasmus Nissen Kristensen - 4
Leeds-backen kom primært til at forsvare og var sjældent med i det offensive, så Nissen fik ikke markeret sig i en svær anden halvleg for danskerne.

Mikkel Damsgaard - 3
Damsgaard blev indskiftet efter en time og fik desværre ikke sat sit aftryk i kampen. Smed for mange lette bolde og blev ikke afgørende på den sidste tredjedel.

Rasmus Højlund - 4
Alt er gået Højlunds vej i 2022, og nu kan den 19-årige komet også skrive A-landsholdsspiller på cv'et. Indskiftet efter en time og havde optræk til to farlige situationer, men manglede den sidste kvalitet. Lige ved og næsten, men fik ikke sat sig igennem.

Mathias Jensen - 
Uden bedømmelse

Kasper Dolberg -
Uden bedømmelse

Træneren:

Kasper Hjulmand - 4
Landstræneren valgte Braithwaite på toppen og Wass over Nissen, og ingen af de to leverede. Danmark var ikke gode nok på bolden, som Hjulmand ellers havde påpeget som helt vitalt for succes mod kroaterne. Reagerede med en tredobbelt indskiftning efter en time og skiftede til et firemandsforsvar 20 minutter før tid, uden at det gav den store effekt. Dolberg skulle have været indskiftet før det 89. minut.

Hvordan vurderer du danskernes indsats? Giv dit bud i kommentarfeltet.

19 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0