2023-03-26 17:05:51

Karakterer: Vanvittigt kollaps af Danmark i Astana

Danmark faldt fuldstændig sammen og tabte 2-3 i Kasakhstan. Her er bold.dk's karakterer fra den vilde landskamp.

Artiklen fortsætter efter annoncen
bold.dk i Astana
Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 2. runde

FT

KAS

3 - 2

DAN

21'
0 1
Rasmus Højlund
Mål
35'
0 2
Rasmus Højlund
Mål
73'
1 2
Baktiyor Zaynutdinov
Mål på straffe
86'
2 2
Askhat Tagybergen
Mål
89'
3 2
Abat Aimbetov
Mål
90'
3 2
Abat Aimbetov
To gule kort

Rasmus Højlund havde scoret to kasser, og det så ud til at gå planmæssigt, men til sidst gik det helt galt.

Kasakhstan vendte det hele på hovedet og vandt 3-2, så de danske spillere må rejse særdeles skuffede hjem.

bold.dk kommer her med et bud på, hvordan de danske spillere præsterede i opgøret.

Karaktererne går fra 1-10, hvor 1 er helt håbløst, mens 10 er helt exceptionelt. 5 er en middel præstation.

En spiller skal have spillet mindst 20 minutter for at få en karakter.

Kasper Schmeichel - 4
Kasakhstan testede Schmeichel et par gange i første halvleg, hvor han var sikkerheden selv. Den danske keeper fik meget mere at se til efter pausen og måtte levere en fremragende redning via stolpen 20 minutter før tid. Blev dog passeret hele tre gange til sidst, hvor Kasakhstan pludselig skød med skarpt, og ingen af målene var for alvor Schmeichels fejl.

Artiklen fortsætter efter billedet

EM -Karakterer: Vanvittigt kollaps af Danmark i Astana
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Alexander Bah - 4
Flot assist i Parken forleden, men søndag blev Bah ikke afgørende nok offensivt. Nogle okay aktioner og optræk til det i første halvleg, men uden at det blev helt farligt denne gang. Afløst af Jens Stryger midtvejs i anden halvleg og så således det danske kollaps fra bænken.

Victor Nelsson - 2
Grundet skaden til Andreas Christensen blev Nelsson indskiftet tidligt mod Finland senest og fik genvalg som Kjærs makker i Astana. Nelsson leverede personligt ikke nogen overbevisende præstation, da han flere gange mistede sin mand og havde tvivlsomme indgreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Simon Kjær - 4
Kunstgræs er ikke nogen favorit hos Simon Kjær, men landsholdskaptajnen løste sin opgave godt i første halvleg og bidrog med en assist til 1-0. Lederen trækkes dog naturligvis også ned, når defensiven falder sådan sammen til sidst.

Joakim Mæhle - 3
Mæhle kæmper stadig med at finde den magi, der fuldt fortjent har fået tilskuerne i Parken til at lovprise backen adskillige gange i de senere år. Mod Kasakhstan var han mere involveret offensivt, men virkede til tider lidt for ivrig efter at afgøre det selv i stedet for at spille en fri holdkammerat. Skidt defensiv præstation, hvor han flere gange blev overspillet.

Christian Nørgaard - 4
Solid arbejdsindsats og Nørgaard kom i vejen for en del i to tredjedele af kampen, men var også en del af den midtbane, der i perioder overlod for meget initiativ til de undertippede modstandere.

Mathias Jensen - 3
Jensen har udviklet sig til en profil i Brentford, men på landsholdet mangler der stadig noget, før at det for alvor klikker. Kunstgræs er bestemt ikke uvant for den tidligere FC Nordsjælland-spiller, men mod Kasakhstan var der for mange sjuskefejl og en sløj afslutning langt over på en stor chance i første halvleg.

Pierre-Emile Højbjerg - 3
Højbjerg har i de senere år været landsholdets måske vigtigste spiller, men mod Kasakhstan lavede midtbaneprofilen for mange fejl og ukarakteristiske boldtab. Højbjerg arbejder og agerede oprydder i visse situationer, men på ingen måde nogen mindeværdig landskamp for ham.

Mikkel Damsgaard – 3
Damsgaard har fundet melodien i Brentford, og Astana Arena har kunstgræs - der var lagt op til en stor kamp af teknikeren, men sådan gik det ikke. Med i et par gode kombinationer og 2-0-målet, men også for mange boldtab. Udskiftet i anden halvleg, før det gik helt galt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rasmus Højlund - 6
Drømmen fortsatte for Højlund i første halvleg. Hattrick mod Finland i torsdags, og i Astana viste den 20-årige angriber med to mål endnu en gang præcis den målnæse, som landsholdet så længe har savnet. Falder dog med holdet efter pausen og holder ikke godt nok i bolden.

Jonas Wind - 5
Hvis man tvivlede på Wind grundet hans skadesplagede sæson i Wolfsburg, gjorde han det til skamme med en flot præstation i særligt første halvleg. Fantastisk til at falde ned i banen og gå med i det hurtige kombinationsspil i mellemrummet, og Wind var manden bag flere store chancer. Wind faldt i niveau efter pausen, smed for meget væk og var uheldig med at begå et tvivlsomt straffe, som satte Kasakhstan i gang, men første halvleg var lovende.

Indskiftere:

Mohamed Daramy - 3
Den formstærke FCK-profil afløste Mikkel Damsgaard midtvejs i anden halvleg og kom med ekstra selvtillid i bagagen efter en flot assist mod Finland senest, men i Astana fik Daramy ikke sat sine kvaliteter i spil. Fulgte ikke med ved værternes 3-2-mål.

Jens Stryger Larsen – 2
Stryger strøg på banen i stedet for Alexander Bah efter 65 minutter og skubbede Mæhle over i højre side, men det blev lidt af et mareridt for Jens Stryger. Han havde ikke meget med de første to mål til Kasakhstan at gøre, men skidt opdækning ved 3-2-målet.

Philip Billing - 3
Billing fik endelig chancen, men fik ikke sat noget aftryk på den hektiske kamp, det var, da han kom ind midtvejs i anden halvleg. Kasakhstan havde taktstokken, og Billing fik ikke viste de gode takter fra Bournemouth.

Rasmus Nissen Kristensen
Uden bedømmelse (indskiftet efter 83)

Martin Braithwaite
Uden bedømmelse (indskiftet efter 88)

Træneren:

Kasper Hjulmand - 3
Kasakhstan er nummer 115 på FIFA's verdensrangliste, og når man ovenikøbet er foran 2-0, må sådan noget bare ikke ske. Danmark mistede fuldstændig grebet om kampen efter pausen og dominerede ikke, som Hjulmand ellers havde sagt, de skulle. Valget af Wind var godt i første halvleg, men efter pausen savnede Danmark struktur og soliditet til at stå imod.

Hvordan vurderer du de danske spilleres indsats i Astana? Giv dit bud i kommentarfeltet.

Artiklen fortsætter efter indholdet

EM - 2. runde

FT

KAS

3 - 2

DAN

21'
0 1
Rasmus Højlund
Mål
35'
0 2
Rasmus Højlund
Mål
73'
1 2
Baktiyor Zaynutdinov
Mål på straffe
86'
2 2
Askhat Tagybergen
Mål
89'
3 2
Abat Aimbetov
Mål
90'
3 2
Abat Aimbetov
To gule kort

35 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce