2022-10-08 07:30:01

Kaufmann: FCK-planen smuldrede efter fire uger

Det er ikke gået som planlagt for Mikkel Kaufmann i FC København, hvor corona og især fyringen af Ståle Solbakken vendte op og ned på tingene.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 12. runde

FT

FCK

1 - 1

FCN

Ting kan hurtigt ændre sig i fodbold, og det kan Mikkel Kaufmann skrive under på.

Efter at have fået sit store gennembrud i AaB tog angrebstalentet i januar 2020 skridtet til FC København, hvor han var tiltænkt en rolle som angriber ved siden af Jonas Wind i en 4-4-2-opstilling.

Efter et halvt års tid blev Ståle Solbakken dog fyret, og afløseren blev Jess Thorup, der hellere ville spille 4-3-3 og ofte brugte en falsk 9'er, hvilket ikke passede Kaufmann så godt.

Når Mikkel Kaufmann i et interview med bold.dk kigger i bakspejlet, fortryder han dog ikke skiftet til FCK.

- Man kan altid spekulere og være bagklog. Starten i FCK var rigtig god, og jeg fik spillet nogle fine europæiske kampe, men så kom der corona, og jeg var alene i København.

- Der synes jeg ikke, at det var det fedeste at skulle være derovre alene og ikke måtte lave noget med nogen eller se sine holdkammerater. Det var hårdt, fortæller Kaufmann til bold.dk.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Kaufmann: FCK-planen smuldrede efter fire uger
Foto: Karlsruhe

FCK-planen var god – men smuldrede

Efter Superligaen gik i gang igen efter corona-nedlukningen, flaskede resultaterne sig ikke for FCK, og i oktober mistede ledelsen tilliden til projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så blev Ståle fyret, og det var jo ham, jeg var blevet købt af, så planen, der var lagt, smuldrede jo efter fire uger eller noget med corona først og så en trænerfyring bagefter.

- Det er nemt at være bagklog og sige, at jeg ikke skulle være skiftet, men jeg tror heller ikke, der lige var nogen, der havde set, at der skulle komme corona i hele verden, eller at Ståle Solbakken skulle fyres.

- Man kan selvfølgelig godt tænke, at hvis jeg var blevet i AaB og havde holdt det scoringssnit, så havde jeg scoret rigtig mange mål nu og kunne være blevet solgt til udlandet, men FCK var en vanvittigt god mulighed for mig.

- Jeg kunne spille europæisk, og der var en god plan for mig. Samtidig fik AaB nok også lidt ekstra, end hvad de kunne have fået, hvis de solgte mig til udlandet på det tidspunkt. Alle tre parter var glade, fortæller Mikkel Kaufmann.

Angriberen nåede at score otte mål i 27 kampe for AaB, som angiveligt fik på den gode side af 20 millioner kroner fra FCK.

Jeg er trods alt ikke Pep Biel

Artiklen fortsætter efter annoncen

FCK ansatte Jess Thorup som afløser for Ståle Solbakken, og den nye spillestil var ikke perfekt for Kaufmann.

- Jeg tror, jeg fik to eller tre kampe fra start under Thorup. Jeg tror ikke helt, jeg passede ind til hans system.

- Han ville jo gerne spille 4-3-3 og gerne med Pep Biel som angriber, og jeg er nok ikke Pep Biel. Det må jeg nok ærligt erkende, selvom jeg synes, jeg har en glimrende teknik, så er det nok ikke der, at min største force er.

- Det var en anden rolle, end jeg var købt ind til og havde snakket med Ståle omkring. Jeg var købt til at spille med Jonas Wind i en 4-4-2, og det nåede jeg ikke at spille ret meget, siger Kaufmann.

I sidste sæson var Kaufmann udlejet til HSV, og i sommer gik turen til Karlsruhe på en ny lejeaftale, selvom angriberen nok helst ville være skiftet permanent.

Han ser dog ikke nødvendigvis FCK som et overstået kapitel.

- Nej, det ved jeg ikke. Det handler nok lidt om at se på det til sommer. Der kan ske mange ting i fodbold, så jeg vil ikke afvise noget. Der er lang tid til sommer, og man ved ikke, hvordan tingene ser ud til den tid, siger Kaufmann til bold.dk.

Nu 21-årige Mikkel Kaufmann står noteret for to mål i 38 kampe for FCK, hvor han har kontrakt til udgangen af 2024.

Artiklen fortsætter efter indholdet

Superliga - 12. runde

FT

FCK

1 - 1

FCN

22 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0