2022-11-28 16:01:57

Kudus blev Ghanas helt med to mål i sejr over Sydkorea

Ghana vandt med 3-2 over Sydkorea i en forrygende forestilling, hvor Mohammed Kudus blev den helt store helt med to scoringer i kampen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

KOR

2 - 3

GHA

24'
0 1
Mohammed Salisu
Mål
34'
0 2
Mohammed Kudus
Mål
58'
1 2
Gue-Sung Cho
Mål
61'
2 2
Gue-Sung Cho
Mål
68'
2 3
Mohammed Kudus
Mål
90'
2 3
Paulo Bento
Rødt kort

Sydkorea og Ghana mødtes mandag eftermiddag i anden runde ved VM, hvor de begge ledte efter en sejr.

I første runde var det nemlig blevet til 0-0 for Sydkorea mod Uruguay, mens Ghana havde lidt et nederlag på 2-3 til Portugal i en seværdig kamp, hvor anden halvleg gik målamok.

Sydkorea startede bedst – Ghana tog føringen

Sydkorea havde ind til kampen givet genvalg til defensiven, som havde gjort sit arbejde forbilledligt i første optræden, men der var til gengæld tre ændringer længere fremme på banen, hvilket tidligt i kampen lignede en god idé.

Sydkoreanerne startede nemlig som lyn og torden og lagde hurtigt Ghana under pres.

Flere gange kom det tæt ved en åben chance, men ghaneserne holdt stand det første kvarter og kom herefter bedre med selv.

Halvvejs igennem første halvleg tog de så også føringen på noget tilfældig vis, da et frispark ramte et par spillere, inden den faldt ned for fødderne af Mohammed Salisu, som fra kort hold sparkede bolden i mål.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Kudus blev Ghanas helt med to mål i sejr over Sydkorea
Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix

Målet vendte momentum helt på hovedet i kampen, og det udnyttede Ghana kort efter til også at bringe sig foran med to ved en gammel kending af Superligaen.

Det var nemlig den nuværende Ajax-spiller og tidligere FC Nordsjælland-talent Mohammed Kudus, der ti minutter før pausen snittede et indlæg det sidste stykke ind i mål til 2-0.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hård kost for sydkoreanerne, som måtte gå til pause bagud med to efter ellers at have startet lovende.

Comeback af Sydkorea

Sydkoreanerne fik snakket godt om tingene i pausen, for ud til anden halvleg tog de initiativet tilbage i kampen.

Gue-Sung Cho gav en advarsel tidligt i anden halvleg på, hvad der var i vente, da han på hovedstød tvang en god redning ud af Lawrence Ati-Zigi, men den vækkede dog ikke Ghana op. 

Det udnyttede sydkoreanerne ved efter en times spil fortjent at reducere på et hovedstød af netop Cho, der kom først på et indlæg og gjorde det til 1-2.

Var initiativet ikke tilbage på sydkoreanske hænder i forvejen, kom det det efter reduceringen, for det tog ikke mere end tre minutter yderligere for dem at få udlignet den ghanesiske føring på endnu et forrygende hovedstødsmål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Igen blev Cho fundet inde foran mål, men denne gang måtte han højt op at svæve over Mohammed Salisu ved bagstolpen, hvorefter han pandede læderet knaldhårdt i kassen trods et Ati-Zigi-paradeforsøg.

Så var der balance i regnskabet, men målfesten i kampen sluttede ikke her.

Kudus blev helten for Ghana

Initiativet var tilbage på sydkoreanske hænder, men som set før i kampen, betød det ikke, at det var dem der ville score.

Således blev det ghaneserne, som bragte sig foran med godt tyve minutter tilbage af opgøret – og nok engang var det Kudus, der blev landets målscorer.

Et fladt indlæg sejlede på tværs af Sydkoreas forsvar og ved bagstolpen dukkede Kudus op, hvorefter han med en klog afslutning sendte bolden i mål modsat af, hvor keeper Seung-Gyi Kim kom fra.

Sydkorea beholdt herefter dominansen i kampen, idet Ghana også gerne ville se kampen ud med deres føring, og det affødte et par chancer.

Først Kang-In Lee, der var tæt på at krølle et frispark i mål, men Ati-Zigi reddede flot bolden til hjørne.

Herefter var det venstrebacken Jin-Su Kim, der to gange fik muligheden ved bagstolpen, men første gang blev han blokeret, og anden gang sendte han sit skud langt over mål.

Det lignede dermed en ghanesisk forløsning mod slutningen af kampen, og trods ti minutters tillægstid kørte de føringen i hus og tog de tre point.

Det brændte ellers gevaldigt på i de sidste ti minutter, men flotte redninger af Ati-Zigi og heroisk forsvarsspil holdt sydkoreanerne fra fadet. 

Dermed har Ghana gode muligheder for videre avancement i den sidste gruppekamp mod Uruguay, mens Sydkorea trods nederlaget heller ikke er ude endnu inden sidste kamp mod Portugal. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

VM - 2. runde

FT

KOR

2 - 3

GHA

24'
0 1
Mohammed Salisu
Mål
34'
0 2
Mohammed Kudus
Mål
58'
1 2
Gue-Sung Cho
Mål
61'
2 2
Gue-Sung Cho
Mål
68'
2 3
Mohammed Kudus
Mål
90'
2 3
Paulo Bento
Rødt kort

10 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0