2022-09-29 14:52:00

Kulturminister usikker om VM-boykot: Størst effekt ved deltagelse

Den danske kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, ved fortsat ikke, om hun vil boykotte den kommende VM-slutrunde, men hun slår fast, at det ville give bedst mening at tage afsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal den danske kulturminister med til VM?

Det er fortsat usikkert, da Ane Halsboe-Jørgensen endnu ikke har taget en beslutning, om et boykot af VM-slutrunden i Qatar skal tages i brug.

Hun var torsdag indkaldt til samråd, så hun kunne oplyse om regeringens holdning til et muligt politisk boykot af den kommende slutrunde.

Hun fortæller dog ifølge Ritzau, at det nok ville give bedst mening at tage afsted for at kunne gøre en forskel.

- Jeg vil godt understrege, at jeg stadig tror, der kan være størst effekt af deltagelse, selv hvis jeg ikke har en lang række kritiske dialogmøder, lyder det fra kulturministeren.

Her referer Halsboe-Jørgensen til, at hun i denne tid er ved at undersøge, hvad hun kommer til at møde nede i Qatar i det tilfælde, at der ikke bliver et politisk boykot.

Artiklen fortsætter efter billedet

VM -Kulturminister usikker om VM-boykot: Størst effekt ved deltagelse
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Kulturministeren meddelte desuden, at et boykot kan komme på tale helt frem til få dage før slutrundens start den 20. november.

Danmark spiller deres opgør den 22. november mod Tunesien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men hvor kulturministeren fortsat ikke ved, om hun tager en tur til Qatar, så har den danske trøjesponsor hummel meldt klart ud, at de ikke ønsker at blive sat i forbindelse med slutrunden.

De har nemlig haft et skjult budskab i deres nye VM-trøje, hvor de blandt andet har valgt et helt stort tredjetrøje, som er et symbol på et omvandrende sørgebind.

Det er blevet gjort, da de vil vise, at de er imod Qatar.

13 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce

Mest læste

annonce
annonce
annonce
0