2023-05-26 06:42:55

La Liga-boss vil gøre en ende på racisme: Den er væk om seks måneder

La Liga-præsident Javier Tebas vil fredag sende en anmodning til den spanske regering om en lovændring, så de får mere magt i kampen mod racisme.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

La Liga - 37. runde

FT

SEV

1 - 2

REA

Der skal bare seks måneder til, så er der ikke længere racisme i La Liga.

Sådan lyder meldingen fra La Liga-præsident Javier Tebas, som fredag vil gå til den spanske regering med et ønske om en lovændring, så den spanske liga får mere magt.

På den måde kan Tebas og co. nemlig sørge for, at spillere som Real Madrids Vinicius Junior ikke længere bliver angrebet af racistiske tilråb.

- Det, vi ønsker, er magten til at gøre flere ting - med magten er vi overbeviste om, at dette vil være løst inden for få måneder.

- Vi følger den juridiske vej, og jeg tror, at om seks måneder vil der være nul racisme, og vi vil være den bedste liga i verden. De kompetencer, vi ønsker, er for den uacceptable adfærd - racisme, homofobi. 

Artiklen fortsætter efter billedet

La Liga -La Liga-boss vil gøre en ende på racisme: Den er væk om seks måneder
Foto: Isabel Infantes/Reuters/Ritzau Scanpix

- Vi har været i stand til at have økonomisk kontrol for at stoppe vores klubber i at gå konkurs, så hvis vi får kompetencerne, kan vi sætte en stopper for dette, fordi det er lettere at stoppe end økonomisk kontrol, siger Javier Tebas ifølge The Telegraph.

La Liga-præsidenten tilføjer, at den spanske regeringschef og politiske partier fredag vil modtage en anmodning om, at loven hurtigst muligt bliver ændret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skal på sigt gøre, at fodboldforbundet og La Liga får flere beføjelser, når det gælder sager med racisme, fremmedhad og intolerance.

Det skulle være to love, som skal ændres, så Tebas og co. kan få autoritet til at indføre sanktioner såsom hel eller delvis lukning af stadioner, forbud for tilhængere og økonomiske sanktioner. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

La Liga - 37. runde

FT

SEV

1 - 2

REA

15 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce