2021-08-07 16:04:42

Malcom sendte OL-guldet til Brasilien

Brasilien kan kalde sig vindere af den olympiske fodboldturnering med en 2-1-sejr efter forlænget spilletid over Spanien i finalen. Malcom blev matchvinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

OL - finale

FT

BRU

2 - 1

E23

38'
0 0
Richarlison
Brændt straffe
45'
1 0
Matheus Cunha
Mål
61'
1 1
Mikel Oyarzabal
Mål
108'
2 1
Malcom
Mål

Lørdag var det finaletid i den olympiske fodboldturnering, hvor de forsvarende OL-mestre Brasilien mødte Spanien.

Brasilien kunne glæde sig over, at angriberen Matheus Cunha var blevet klar og han startede inde bag Richarlison i front.

Kampen fik en ganske lige indledning, hvor Spanien stod for den største store chance efter 16 minutter. Mikel Oyarzabal fandt Dani Olmo i feltet. RB Leipzig-spanieren havde en strålende mulighed, men Diego Carlos reddede på stregen og holdt kampen på 0-0.

Efterfølgende var det Unai Simons tur til at redde Spanien, da Richarlison forsøgte sig uden held.

Kampen fortsatte meget lige, men frem mod pausen tog Brasilien overtaget, og efter 36 minutter begik Unai Simon et uhyre klodset straffespark på Cunha.

Simon kom ud og ville bokse bolden, men spanieren ramte slet ikke bolden og fløj i stedet i hovedet på Cunha, og derfor pegede kampens dommer på pletten efter et VAR-gennemsyn.

Artiklen fortsætter efter billedet

OL -Malcom sendte OL-guldet til Brasilien
Foto: Stoyan Nenov/Reuters/Ritzau Scanpix

Sparket skulle Everton-stjernen Richarlison tage sig af, men den rutinerede brasilianer hamrede bolden over kassen, og så lignede det, at det blev ved 0-0 til pausen.

Det skulle dog blive anderledes, da der i overtiden af første halvleg blev sendt et brasiliansk indlæg ind til bagstolpen. Her blev bolden smækket tilbage ind foran mål i en høj bue, og noget tilfældigt faldt den ned til Cunha, som var omringet af tre spaniere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cunha fik bolden lagt til rette til et spark, og det udnyttede han på fornem vis til at brage Brasilien på 1-0, som blev pausestillingen.

Anden halvleg fik en heftig indledning, da Richarlison var uhyre tæt på at øge til 2-0 efter 51 minutter. Han blev sendt dybt igennem, og lavede en forrygende skudfinte, der gjorde ham helt alene med Unai Simon.

Richarlison måtte dog afslutte fra stående, og derfor fik han ikke bolden langt nok væk fra Simon i målet, og derfor kunne den spanske keeper redde skuddet på overliggeren.

Det betød, at Spanien kort efter kunne bringe ligevægt i regnskabet.

Et strålende angreb endte med en dybdeaflevering Oscar Gil, der smækkede bolden ind foran mål, hvor Oyarzabal kom til skud ved bagstolpen. Det gjorde han på fornem vis, da han firsttimede bolden i nettet til 1-1.

Siden var der langt mellem de store chancer, og det var først, da Spanien for alvor pressede på til sidst, at der blev skabt store muligheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og tæt på kom spanierne, for både Oscar Gil og Bryan Gil formåede med langskud at ramme den brasilianske tværligger kort før tid.

Brasilien slap med skrækken, og således skulle vinderen findes i forlænget spilletid.

Første halvleg i ekstratiden bød ikke på de store chancer, men i anden halvdel af den forlængede spilletid var der hurtigt mål.

Brasilien kom nemlig på 2-1, da Antony fandt Malcom, der rundede spanske Jesus Vallejo, som ikke så heldig ud i situationen. Malcom kom alene igennem og så fik han bolden forbi Unai Simon, hvorfor Brasilien igen kom foran.

Det skulle ikke lykkes Spanien at komme tilbage, og derfor blev Malcom altså matchvinder i kampen, der sender OL-guldet til Brasilien.

Artiklen fortsætter efter indholdet

OL - finale

FT

BRU

2 - 1

E23

38'
0 0
Richarlison
Brændt straffe
45'
1 0
Matheus Cunha
Mål
61'
1 1
Mikel Oyarzabal
Mål
108'
2 1
Malcom
Mål

17 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce