2021-11-03 18:19:32

Massivt Lyngby-pres rakte ikke i udsat kamp

Trods et massivt pres fra Lyngby i de resterende 30 minutter af det udsatte opgør mod Vendsyssel, så sluttede det 1-1 i NordicBet Ligaen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 8. runde

FT

VEN

1 - 1

LYN

8'
1 0
Adam Sørensen
Selvmål
21'
1 0
Tiémoko Konaté
Rødt kort
41'
1 1
Marcel Rømer
Mål

Onsdag aften skulle Vendsyssel og Lyngby spille den sidste halve time af deres indbyrdes opgør som blev afbrudt den 11. september, da hjemmeholdets Wessam Abou Ali faldt om.

Han skulle heldigvis være i bedring, og seneste nyt er, at han skal testes i næste uge, hvorefter han måske kan begynde at træne lidt med.

Forinden opgøret stod Lyngby noteret for 28 point på tredjepladsen og kunne med en sejr stryge forbi FC Fredericia og FC Helsingør og op på førstepladsen.

I den anden ende af tabellen var Vendsyssel inden kampen næstsidst med 10 point i 13 kampe, så tre point ville være tiltrængt.

Da kampen blev afbrudt var stillingen 1-1, mens Vendsyssel var reduceret til ti mand, da Tiemoko Konate blev udvist for at redde bolden med hånden og begå straffespark.

Karantænen blev efterfølgende sløjfet, da det viste sig, at han reddede bolden med hovedet. Ikke desto mindre var han stadig udvist i denne kamp, hvorfor nordjyderne startede denne meget specielle kamp med ti mand på banen.

Nedenfor følger først referatet af de første 60 minutter, som de blev skrevet tilbage i september. Efterfølgende kommer referatet af de sidste 30 minutter, der blev spillet i dag.

Kontroversielt rødt og straffe

Artiklen fortsætter efter billedet

NordicBet Liga -Massivt Lyngby-pres rakte ikke i udsat kamp
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Første halvleg blev ganske begivenhedsrig med et selvmål, et rødt kort, et brændt straffespark og en fiks, indøvet frisparkskombination.

Vendsyssel kom foran efter otte minutter, da Adam Sørensen kom til at sende et indlæg fra Thomas Oude Kotte i eget net, og så stod det 1-0 til hjemmeholdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vendsyssel fortsatte gode takter herefter og var toneangivende, men efter godt 20 minutter blev de reduceret til ti mand.

Tiemoko Konaté blev udvist, da han ifølge dommeren reddede bolden med hånden tæt under mål, men på tv-billederne lignede det godt nok, at den ramte Konaté i hovedet og ikke armen.

Ikke desto mindre blev han udvist, og samtidig fik Lyngby tilkendt straffespark. En hård skæbne for Vendsyssel, der ellers var kommet godt ud af starthullerne.

Magnus Kaastrup tog dog et skidt straffespark uden saft og kraft, og så kunne Lukas Jonsson redde forsøget i Vendsyssel-målet.

Henrik Pedersen reagerede herefter taktisk og tog offensivspilleren Panagiotis Armenakas ud, mens han satte Mads Greve ind for at dæmme op for det undertal, som Vendsyssel skulle færdiggøre kampen i.

Fræk frisparkskombination af Lyngby

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lyngby fik udlignet kort før pausen takket være et frispark fremskaffet af Rezan Corlu på kanten af feltet.

Corlu spillede frisparket fladt på tværs, og midt for mål på kanten af feltet bragede

Marcel Rømer bolden i kassen efter den indøvede frisparkskombination.

Lyngby trykkede på mod slutningen af første halvleg, men det forblev 1-1 ved pausen.

Vendsyssel sendte Jeppe Pedersen og Wessam Abou Ali på banen til anden halvleg, men det var ikke så overraskende Lyngby, der pressede på i starten.

Vendsyssel kom langt ned i eget felt at stå, mens Lyngby bare kløede på og på for et føringsmål, og hjemmeholdet havde svært ved at holde fat i bolden, hvorfor Lyngby erobrede de fleste clearinger.

I det 60. minut faldt Wessam Abou Ali altså som bekendt om med det, der viste sig at være et krampeanfald. Kampen blev kort efter afbrudt og spillet færdig knap to måneder efter. 

Lyngby spillede powerplay mod Vendsyssel

Lyngby kom til aftenens kamp med en klar mission om at udnytte overtallet i de sidste 31 minutter til at få vendt 1-1 til en sejr.

Hjemmeholdet blev derfor fra kampens genoptagelse sat massivt under pres, og det gav en god chance i det 63. minut.

I venstre side af feltet faldt bolden lidt tilfældigt for Magnus Westergaard, der flugtede mod kassen, men Lukas Jonsson reddede fint.

Presset fortsatte og syv minutter senere var Lyngby tæt på ad flere omgange.

Tættest på kom gæsterne, da Vendsyssel-keeperen boksede et hjørnespark tæt under mål ud i fødderne på Frederik Gytkjær.

Han trykkede på kassen, men måtte se sin afslutning blokeret af Jonsson og Mads Greve i samarbejde nærmest på stregen.

I situationen appellerede Lyngby kraftigt for, at Greve skulle have taget hånden til hjælp, men dommeren vinkede afværgende.

Fem minutter før tid lignede det, at Lyngby kunne fange Vendsyssel en smule i ubalance efter en kontra. 

Gæsterne holdt dog ikke ordentligt fart i angrebet, som endte for fødderne af Rezan Corlu, der trykkede af fra kanten af feltet, men lige i favnen på Jonsson.

I den anden ende var Lasse Steffensen lige ved at opsnappe en friløber, men Lyngby-defensiven fik raget kastanjerne ud af ilden.

I tillægstiden fik Magnus Westergaard en god chance med en flugter tæt under mål, men afslutningen blev blokeret. 

Derfor lykkedes det ikke for nogen af mandskaberne at fremtvinge et sejrsmål, så det udsatte opgør sluttede, som det startede denne aften - nemlig 1-1. 

Det sender alligevel Lyngby til tops i rækken i kraft en bedre målscore. 

Artiklen fortsætter efter indholdet

1. div - 8. runde

FT

VEN

1 - 1

LYN

8'
1 0
Adam Sørensen
Selvmål
21'
1 0
Tiémoko Konaté
Rødt kort
41'
1 1
Marcel Rømer
Mål

7 kommentarer

Læs alle kommentarer
annonce
annonce
annonce
annonce
0