2021-10-22 10:00:00

Mikkel Bischoff nyder at hjælpe til i serieklub

Mikkel Bischoff træner sin datters ungdomshold i Sundby Boldklub, og han har tidligere været inde over akademiet, hvor Bischoffs søn huserer. Det glæder ham, at han kan hjælpe til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Københavnsserie-klubben Sundby BK har et stort fokus på de unge fodboldårgange på både drenge- og pigesiden, og flere frivillige bruger mange timer om ugen på at træne de unge fodboldspillere.

En af dem er den tidligere professionelle fodboldspiller Mikkel Bischoff. Bischoffs datter og søn er en del af Amager-klubben, og den tidligere Superliga-spiller har hjulpet til i flere år.

Den 43-årige tidligere Manchester City-spiller siger til LigaBold.dk, at han er glad for at give en hjælpende hånd med i serieklubben.

- Sundby har et akademi, og der har jeg trænet i et par år. Jeg har mest trænet min søns årgang, som er en dygtig U10-årgang, men jeg har også trænet med datters hold i en fem-seks år, som også er rigtig gode og blandt de bedste i Danmark, så det er sjovt. Jeg har lige været tre dage i Esbjerg, hvor de var med i en stor cup med de bedste hold i Danmark og blev nummer to.

- Jeg har egentlig nydt at kunne gøre nogle ting sammen med mine børn og så gøre det på et niveau, hvor jeg stadig kan arbejde relativt meget med fodbolden og de andre ting, som jeg laver ved siden af, og jeg nyder at se unge børn være glade for at få nogle input fra én, som ved lidt om det, siger Mikkel Bischoff til LigaBold.dk.

Hvad giver det dig at hjælpe til i Sundby Boldklub?

Artiklen fortsætter efter billedet

Sundby BK -Mikkel Bischoff nyder at hjælpe til i serieklub
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Jeg ved, hvor svært det er for små klubber at tiltrække gode trænere. Der er mange årgange også i Sundby Boldklub, hvor de kæmper lidt med at finde gode trænere, fordi det tit er forældredrevet, og mange forældre ikke har den store forstand på fodbold. 

- De vil gerne hjælpe til, men træningen er jo ikke så god, så jeg nyder at kunne give noget videre, og nu er det mest til min datters årgang og se glæden i øjnene hos dem, når de er ude at spille kamp, og de oplever, at de bliver bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes virkelig, at det er givende, og det er lidt som at give noget tilbage. Der var også frivillige, dengang jeg var ung og selv blev god til at spille fodbold. Dengang stod de trænere tre gange om ugen i alt slags vejr og trænede, også selvom de fik nul og niks for det, fordi de også nød det. Der er ikke nogle penge, der driver mig. 

- Det eneste er at se glæden ved, at de opnår noget med deres fodbold, og at de er glade, og de møder ind med smil på læben hver dag. Det, som er det bedste tegn på, at de har det godt, det er, at de er der hver gang. Hvis de kan undgå det, så er der ingen, som melder afbud. Det viser, at det er sjovt at være der, og det er egentlig nok for mig. Jeg nyder glade ansigter, når jeg træner unge mennesker.

Kan gå i detaljer

Mikkel Bischoff synes, at Sundby Boldklub gør et imponerende stykke arbejde, hvor der er fokus på at udvikle teknisk dygtige fodboldspillere. At der er tid til, at de unge spillere kan forfine forskellige facetter af fodboldspillet i Sundby Boldklub, glæder den tidligere Brøndby-spiller sig over.

- Jeg var inde omkring U10-årgangen, og det er der nogle rigtig dygtige spillere, og de har også fået god træning af deres normale holdtræner, samtidig med, at vi har arbejdet meget med dem på akademiet. Så der er nogle rigtig dygtige spillere, men man kan aldrig sige, om de bliver gode senere.

- Man kan dog sige, at i forhold til deres niveau med andre klubber på Sjælland er de godt med. De er teknisk rigtig gode, og det har vi også prioriteret. Akademiet har haft fokus på, at det skal være teknisk gode spillere, der får en masse boldberøringer og får lært nogle af de ting, som man kan bruge senere hen i karrieren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik jo aldrig sådan noget træning, da jeg var ung. Der var det noget helt andet træning. Det med, at man kan gå i detaljer, og at de træner så mange gange, og de kan forfine finter og sådan nogle ting, som man ikke brugte ting, dengang jeg spillede. 

- Det, synes jeg, er fedt, og det er en god årgang, og der kommer sikkert også flere gode årgange i Sundby Boldklub. Jeg synes, at det er en god klub, og Thomas (Sundby Boldklub-cheftræner Thomas Karabulut, red.) gør et fantastisk stykke arbejde i forhold til de ting.

Kvalitetstid med børnene og god fremtid for Sundby

Mikkel Bischoff er lige stoppet på akademiet, hvor Bischoffs søn træner. Nu har han fokus på at hjælpe datteren i Sundby Boldklub, og Bischoff er der tre gange om ugen i Sundby, og i weekenderne er der kampe, hvor den nuværende fodboldekspert også står på sidelinjen.

Udover at det glæder Bischoff at hjælpe Sundby Boldklub, så får han også noget kvalitetstid med sine børn.

- Man skal heller ikke undervurdere, at den tid, som jeg har sammen med hende, og hun har en kæmpe interesse for fodbold, og hun synes, at det er sjovt, og den tid, hvor vi også kører til og fra kampe. Det er noget, som vi har sammen, og vi har en fælles interesse, og der skal man ikke undervurdere, hvor sjovt det er. 

- Samtidigt med, at jeg synes, at det er fedt at være sammen med holdet. Nu har jeg kendt dem i så mange år, og jeg kan se hvor dygtige, som de er blevet, så det er også en sjov ting, at jeg og de kan mærke, at de bliver bedre, og det glæder både mig og dem.

Sundby Boldklub går en god fremtid i møde, hvis man spørger Bischoff, da der er mange kompetente folk inde omkring klubben.

- Jeg er glad for at være i Sundby, og jeg tror også, at det er en klub, der er på vej frem, og jeg synes, at det er fedt, at der bliver prioriteret på både pige- og drengesiden, og jeg synes også, at det er en klub, der har fået mange interessante folk ansat, som gør, at strukturen i forhold til at skabe et godt børnemiljø og god træning for unge spillere er til stede, siger Mikkel Bischoff til LigaBold.dk.

Som seniorspiller var Mikkel Bischoff en del af AB, Manchester City, Wolverhampton, Sheffield Wednesday, Coventry, Brøndby IF og Lyngby, og han stoppede sin karriere i sommeren 2012. 

I Superligaen blev det til 65 Superliga-kampe (ti for AB og 55 for Brøndby IF) for forsvarsspilleren.

Mikkel Bischoff arbejder nu som fodboldekspert hos Discovery.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Del dine tanker...

Vi vil gerne høre din mening! Del dine synspunkter med os og de andre bold-læsere og bliv en del af debatten.

Start debatten
annonce
annonce
annonce
annonce