Serie A -Napoli-ejer: Lav europæisk liga med 80 hold
2019-05-06 14:15:57
Foto: Getty Images

Napoli-ejer: Lav europæisk liga med 80 hold

Napoli-ejer Aurelio De Laurentiis mener, de europæiske ligaer er forældede. Han vil i stedet lave en 80 hold stor 'European Cup'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammenslutningen af europæiske topklubber, ECA, arbejder angiveligt for en større reform af de europæiske turneringer, mens UEFA omvendt forsøger at holde sin guldåre nogenlunde intakt.

Napoli-ejer Aurelio De Laurentiis, der har lavet en stor del af sin formue som filmproducent, er en del af ECA, men er heller ikke bleg for at have sine egne meninger. 

Han kalder i et interview med Corriere della Sera Serie A for 'kedelig', ligesom han mener, at Champions League og Europa League-formaterne er 'forældede'.

Han vil over for ECA i stedet foreslå en ny mega-turnering med ikke mindre end 80 hold.

- Jeg vil kalde den European Cup, og kampene skal spilles tirsdag, onsdag og torsdag, så man respekterer de nationale ligaer, siger De Laurentiis til Corriere della Sera.

Ifølge De Laurentiis skal de 80 hold inddeles i fire grupper af 20 hold, der skal møde hinanden én gang, hvilket vil give 19 runder. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han uddyber i interviewet ikke yderligere, om det skal være en rangeret turnering med fire lag, eller om der skal være et slutspil efter de 19 runder.

Napoli-ejeren vil give syv pladser til England, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig, mens de mindre ligaer som Portugal, Holland, Belgien og Sverige med flere skal have fire pladser hver.


Foto: Getty Images

13 kommentarer

Skriv kommentar
annonce
annonce
annonce
annonce