2022-09-27 23:00:02

Nations League-finalisterne fundet - få overblikket her

Kroatien, Holland, Italien og Spanien er klar til Nations League-finalerne, og her kan du blive klogere på de afsluttende kampe i turneringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den seneste uges tid er de fire Nations League A-grupper blevet færdigspillet, og de fire landshold, som har kvalificeret sig til Nations League-finalerne, blev dermed fundet.

Herunder får du overblikket over slutspillet i turneringen.

De fire gruppevindere i Nations League A gruppe 1, 2, 3 og 4 er gået videre til finalerunden. Der spilles to semifinaler, en bronzekamp og en finale, og ingen af holdene er seedet til lodtrækningen.

Kroatien vandt som bekendt Danmarks gruppe, og derudover tog Holland, Italien og Spanien førstepladserne i deres respektive grupper og er klar til finalerne. 

Finalerne spilles i juni 2023, semifinaler den 14. og 15. juni og finale den 18. juni, og værtslandet for kampene udpeges i januar. 

Værten findes ved lodtrækning blandt de nationer, som har budt ind på at afholde turneringen, og det er de fire nationer i Nations League A gruppe 4, Holland, Belgien, Polen og Wales.

Artiklen fortsætter efter billedet

Nations League A -Nations League-finalisterne fundet - få overblikket her
Foto: Daniele Mascolo/Reuters/Ritzau Scanpix

Denne udgave af Nations League er tredje udgave af turneringen, som første gang fandt sted i 2018/19. Her vandt Portugal turneringen, mens Frankrig vandt 2020/21-versionen. 

Mindre grupper i EM-kvalen

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fire nationer som deltager i Nations League-finalerne, bliver automatisk placeret i gruppe A-D ved kvalifikationen frem mod EM 2024, som spilles i Tyskland.

I grupperne A-D er der kun fem nationer, og de fire Nations League-gruppevindere skal altså spille otte kvalifikationskampe og ikke ti kampe, da de i stedet for kvalifikationskampe i juni 2023 skal spille Nations League-finaler.

Der trækkes lod til EM-kvalifikationsgrupperne søndag den 9. oktober 2022, og her er Danmark seedet i øverste lag, selvom holdet endte bag Kroatien i gruppe 1. 

Nations League i dette format kan i øvrigt være den sidste, som vi kender den. UEFA pønser angiveligt på at udvide turneringen med de ti nationer fra CONMEBOL fra 2024/25-udgaven. Det kan du læse mere om her. 

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær den første til at kommentere.

Skriv kommentar

annonce
annonce
annonce

Seneste nyheder

annonce
0